Salades, soep, Thais, Italiaans en zoet – ik heb deze week echt overal zin in! Aankomende week vind je daarom ook weer een mega lekker weekmenu met van alles en nog wat, speciaal voor jullie in elkaar gedraaid. Glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!
Maandag – Thaise viskoekjes uit de oven
De maandag starten we goed, namelijk met Thaise viskoekjes uit de oven. Heb je ze nog nooit op en ben je op zoek naar een verraderlijk lekkere manier om vis te eten? Dan is dit precies wat je nodig hebt! De koekjes zijn gevuld met verse vis, kruiden en kousenband. De rode currypasta, limoenblaadjes, koriander en pinda’s zorgen voor de Thaise smaak. En door ze te serveren op bananenbladeren krijgt het een Aziatisch uiterlijk, maar omdat je die hier niet gemakkelijk van de bomen plukt gebruik ik blaadjes botersla.
Dinsdag – Pastinaaksoep met paprika-venkelolie
Een soepje op zijn tijd is heerlijk. Zelf maak ik altijd een mega pan klaar, zodat ik een deel kan invriezen en kan smullen zodra ik er zin in krijg. De pastinaaksoep met paprika-venkelolie is een van de soepen die ik maar al te graag bereid. Het is super eenvoudig om klaar te maken. Ik top de soep eigenlijk altijd af met een heerlijk olie van venkel en paprika. Een paar zelf gemaakte croutons erbij vind ik ook zeker niet verkeerd! Pastinaaksoep zonder extraatje is voor mij namelijk hetzelfde als een ijshoorntje zonder bolletje ijs.
Woensdag – Gebakken gnocchi met tomaat en gekonfijte knoflook
Dit traditionele Italiaanse recept breng ik echt helemaal tot leven met gekonfijte knoflook en zongedroogde tomaatjes. De gebakken gnocchi kun je echt geheel op eigen wijze maken. Bijvoorbeeld door te experimenteren met verschillende kruiden en knoflook. Om je een beetje op weg te helpen, heb ik natuurlijk een recept voor jou uitgeschreven. Je kunt het jezelf daarnaast zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Haal de gnocchi kant-en-klaar in een supermarkt of transformeer naar een Italiaanse nonna en maak de gnocchi zelf. Heb je geen zin in een vega maaltijd? Voeg dan wat kip toe aan het gerecht.
Donderdag – Mini tulbandjes voor Koningsdag
Wilhelmus van Nassaue, ben ik van Duitschen bloed, den vaderland getrouwe, blijf ik tot in de dood. Een prinse van Oranje... Ja mensen, donderdag is het alweer koningdag. En daar moet op gebakken worden! Deze week maak ik daarom oranje mini tulbandjes voor Koningsdag. Door de fel oranje kleurstof door de icing, krijg je die echte knalkleur. Wil je liever kleuren met een natuurlijk product, dan kun je wortelsap gebruiken – wel springt de kleur er dan iets minder uit. Ga jij aan de slag met mijn favorietjes?
Vrijdag – Green Goddess salade (vega)
Salades, ik heb er helemaal zin in deze week. Op vrijdag kies ik voor een salade voor de lunch, met een extra groene twist: de Green Goddess salade (vega). n deze groene salade gaan talloze groenten: ui, bosui, koriander, sperziebonen, groene asperges, verse doperwten, little gems en komkommer. Maar je kunt er ook nog prima jouw koelkast left-over groentes doorheen gooien. De salade is perfect voor iedereen die op zoek is naar een gezonde frisse maaltijd met een romige dressing. Zo smaakvol en ook nog eens hip: dit is namelijk een heuse TikTok trend.
Zaterdag – Knapperige salade met gember-kurkumadressing
Op zaterdag ga je voor de verrassende maaltijd, de knapperige salade met gember-kurkumadressing! Deze salade bewijst maar weer dat je van iedere maaltijd iets spannends kan maken. De salade serveer ik met geroosterde druiven, broccoli, appel, bleekselderij, rode kool, bloemkool, amandelen en een heerlijke frisse zoetpittige dressing van gember, kurkuma en honing. Aan smaakmakers en kleur dus geen gebrek!
Zondag – Homemade Oreo’s
Deze homemade Oreo’s wil je maken, ze zijn echt om zoveel redenen veel beter dan de Oreo’s uit de supermarkt. Deze koekjes zijn enorm knapperig en hebben echt een goede romige vulling die ik maak van banketbakkersroom. Dat klinkt misschien als een lastig werkje, maar met instructies weet ik zeker dat het jou lukt! De Oreo koekjes kan je eventueel zelfs nog in leuke vormpjes bakken. Wil je ze toch liever op de klassieke ronde wijze maken? Gebruik dan een rond uitsteekvormpje, espresso kopje of een dekseltje. Ook veel leuker om zelf iets te maken op zondag bakdag, toch?!