Oranje boven: mini tulbandjes voor Koningsdag

Oranje boven: mini tulbandjes voor Koningsdag

Mini tulbandjes voor Koningsdag: een heerlijk recept om deze Koningsdag te maken. Deze Oranje tulbandjes zijn één van mijn nieuwe favorieten, die je bakt in kleine tulbandvormpjes. Ik gebruik deze bakvorm van Nordic Ware, waarmee je zes kleine tulbandjes tegelijk kunt bakken. Deze is er in verschillende designs.

Het beslag maak ik in de Kenwood Chef Titanium XL. Heel handig, want ik kan dit apparaat ook meteen gebruiken om alles af te wegen. Dat scheelt weer afwas én het werkt fijn en snel.

Voor de gekleurde icing gebruik ik oranje kleurstof. Wil je het helemaal natuurlijk houden, dan kun je in plaats daarvan ook wortelsap als basis gebruiken – let op: dan wordt de kleur wel een stuk minder fel oranje. Kortom, wil je wél een knaloranje kleur in deze mini tulbandjes? Dan is kleurstof de enige manier.

Tip: wil je de icing een extra frisse touch meegeven, gebruik dan limoen– of citroensap in plaats van het water.

oranje tulbandjes

Mini tulbandjes met oranje icing

6 tulbandjes | 40 minuten
No ratings yet
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 6 tulbandjes
Calorieën 896 kcal

Benodigdheden

  • Mini tulband vorm

Ingrediënten
 

  • 175 gr boter zacht op kamertemperatuur
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 200 gr bloem
  • 75 gr amandelmeel
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 100 gr gehakte hazelnoten
  • 1,5 tl amandelextract
  • 1/8 tl zout

Icing

  • 200 gr poedersuiker
  • oranje kleurstof
  • 1-2 el water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175˚C
  • Meng de natte ingrediënten met elkaar in de kom van de Kenwood Chef Titanium XL. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, amandelmeel) Voeg de twee bij elkaar en mix even kort.
  • Roer de gehakte hazelnoten erdoor.
  • Vet de tulbandvormpjes goed in met wat gesmolten boter (of een bakspray), bestuif met wat van de bloem en klop dit goed uit boven de gootsteen. Check of de hele vorm een dun laagje bloem heeft.
  • Verdeel nu het beslag over de mini tulband vormpjes en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Laat eerst 10 minuten staan voor je de mini tulbandjes uitstort.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Voor de oranje icing meng je de kleurstof met het poedersuiker. Voeg een klein beetje water toe. 1 theelepel per keer. Blijf dit toevoegen tot je icing de gewenste dikte en kleur heeft.
  • Verdeel de oranje icing over de afgekoelde mini tulbandjes en laat ze drogen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 896kcalKoolhydraten: 107gProteine: 14gVet: 42gVerzadigde vetten: 17gTrans Fat: 1gCholesterol: 146mgNatrium: 422mgKalium: 229mgVezels: 4gSuiker: 77gVitamine A: 852IUVitamine C: 1mgCalcium: 169mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Oranje boven: mini tulbandjes voor Koningsdag

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.