Is het nu herfst of is het zomer? Pff, wat is dit een partijtje jammer zeg, is de vakantie nu eindelijk echt begonnen, komt het met bakken uit de hemel gelukkig, betekent dat wel meer tijd in de keuken. Dus ben jij klaar voor een lekker weekmenu met een herfstachtige tintje? Komt ‘ie!
Maandag – Dahl met geroosterde bloemkool
Dahl is misschien wel een van de bekendste gerechten uit de Indiase keuken. En met goede reden ook wel want dit heerlijke kruidige gerecht is perfect bij een koude en regenachtige dag. Ik gaf er een kleine twist aan door het te serveren met lekker geroosterde bloemkool waardoor het een completer gerecht werd.
Dinsdag – Kipsaté noedels met edamame en pinda’s
Vandaag een lekker makkelijk en snel recept voor door de week: kipsaté noedels met edamame en pinda’s. Het staat in een minuutje of 15 op tafel – ideaal voor een werkdag, dus. Je kunt op dit gerecht ook echt 1001 variaties bedenken; wat dat betreft zijn noedels heel veelzijdig. Zo maak je bijvoorbeeld heel makkelijk de zoet-zure varkensnoedels of je gaat aan de slag met dit recept voor de kipsaté noedels.
Woensdag – Warme chocolademelk de luxe
Verklaar me maar voor gek, maar met deze regenbuien heb ik gewoon zin in warme chocolademelk, ook al is het hartje zomer. Kijk nou, wat een beauty. Bank, kleedje, een beker van deze en genieten geblazen.
Donderdag – Eenpansgerecht pasta met spinazie en bacon
Weer zo’n heerlijk eenpansgerecht vandaag! Ik hou niet van afwas, dus alles in een en dezelfde pan bereiden vind ik altijd een feestje. En deze pasta met spinazie en bacon is echt heerlijk!
Vrijdag – Geklopte yoghurt burrata met gegrilde nectarines
Laten we de borrel lekker zomers houden met een cocktail en deze burrata dip met gegrilde nectarines. Een match made in heaven als je het mij vraagt, de romige burrata en yoghurt en de zoete en rokeringe nectarines. Door het fruit kort op de grill te leggen, krijgen ze die heerlijke rokerige smaak die perfect samengaat met de zachte textuur van de burrata en yoghurt. Zoet, romig en een vleugje rokerigheid in elke hap.
Zaterdag – Slowcooker recept: Tostada met pulled pork
Je moet even wachten, maar wanneer de slowcooker zijn werk heeft gedaan, is het gegarandeerd een feestje. En terwijl die aanstaat, kan jij lekker met je benen omhoog, ideaal toch? Het eindresultaat is dan ook een Mexicaanse tostada met pulled pork.
Zondag – Appelcake met yoghurt
Er zijn een aantal dingen die in mijn beleving supergoed samen gaan en één van die dingen is bakken in combinatie met appel. Zo is daar bijvoorbeeld mijn favoriete appeltaart, maar deze week maak ik een appelcake met yoghurt, het is een close call welke lekkerder is, maar deze is vooral een heel stuk makkelijker en sneller.