Geklopte yoghurt burrata met gegrilde nectarines

15 minuten

Categories: Recept, Snacks

Burrata fans in the house? Dan wil je dit recept kennen. Ik presenteer het lekkerste borreldipje van de zomer: geklopte yoghurt burrata met gegrilde nectarines – een perfecte balans tussen romigheid, zoetheid en hartige verrassingen.

Let’s talk burrata

Laten we het hebben over die burrata. Als je nog nooit van burrata hebt gehoord, dan heb je echt iets gemist in je culinaire avonturen. Deze Italiaanse kaas is als geen ander. Het heeft een zachte buitenkant van mozzarella, maar wanneer je erin snijdt, komt er een romige vulling tevoorschijn die smelt in je mond. Het is pure verwennerij.

Verfrissende twist

In dit recept ga ik nog een stapje verder en voeg ik geklopte yoghurt toe aan de burrata. Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar geloof me, het werkt heel goed. De lichte zuurgraad van de yoghurt brengt de rijke romigheid van de burrata naar een nieuw hoogtepunt en geeft het een verfrissende twist.

Kunst op je bord

Ik combineer de burrata yoghurt dip met gegrilde nectarines. Dit is waar de magie echt begint. Door ze kort op de grill te leggen, krijgen ze die heerlijke rokerige smaak die perfect samengaat met de zachte textuur van de burrata en yoghurt. Zoet, romig en een vleugje rokerigheid in elke hap.

Het oog wil ook wat. De geklopte yoghurt burrata met gegrilde nectarines is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar het ziet er ook prachtig uit. De levendige kleuren van de gegrilde nectarines vormen een prachtig contract met de witte zachtheid van de burrata en yoghurt. Een kunstwerkje op je bord!

Dus get your ass out of the chair, verzamel alle ingrediënten en maak je klaar om deze magie te creëren in je eigen keuken. Vergeet niet om foto’s te maken van je meesterwerk en het met mij te delen op Instagram @miljuschka

Eet smakelijk!

Opgeklopte burrata

Opgeklopte burrata

Geklopte yoghurt burrata met gegrilde nectarines

4 van 15 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Mixer of standmixer
  • grillpan

Ingrediënten
 

  • 2 citroenen
  • 4 el olijfolie
  • 100 ml slagroom
  • 3 bollen burrata
  • 3 el volle yoghurt
  • 4 nectarines
  • 75 g prosciutto in plakken
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 takje munt
  • peper en zout
  • Erbij: toast broodstengels, crostini

Instructies
 

  • Meng citroensap met olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Klop met een mixer de slagroom met een mespunt zout stijf. Klop daarna kort, ca 1 minuut, de burrata en yoghurt er door tot een luchtige crème. Klop niet te lang.
  • Halveer de nectarines, haal de pit er uit en snijd in parten. Verhit een grillpan, bestrijk de grillpan met een klein beetje olijfolie en grill de nectarines parten wanneer de grillpan goed heet is aan beide kanten tot er donkere streepjes ontstaan. Haal ze uit de pan.
  • Verdeel de opgeklopte yoghurt burrata over een mooie schaal of bord. Leg de prosciutto op de burrata, verdeel de nectarines er over, bestrooi met pompoenpitten en wat blaadjes munt en schenk de citroen-olijfolie er over.
  • Serveer met toast, broodstengels of crostini.

Notities

Tip
Je kunt dit gerecht ook maken met ander fruit - zoals meloen, druiven, aardbeien, ander steenfruit. Ook lekker: meng eens balsamico door de olijfolie in plaats van de citroen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.