Makkelijk weekmenu voor week 23

Deze week heb ik echt een mega lekker weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Geen zorgen meer over wat je moet eten, want ik heb genoeg ideeën voor je. Laat je verrassen: glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Gerechten om van te smullen!

Maandag – De makkelijkste groene pasta

groene pasta

Deze enorm lekkere groene pasta is ideaal voor de warme dagen. De pasta is fris, groen en ontzettend romig. De geheimen van deze pasta zijn citroen, knoflook, aardig wat groene groentes en last but not least Parmezaanse kaas. Én weetje wat ontzettend fijn is aan dit gerecht? Je maakt het klaar in slechts één pan. Ideaal!

 

Dinsdag – Mexicaanse kipburger

Mexicaanse kip burger

De Mexicaanse keuken staat bekend om verrukkelijke gerechten met levendige kleuren. Denk maar aan het groene van limoen, het rode van hete pepers en het gele van maïs. In dit gerecht is het niet anders: de Mexicaanse kipburger. En het mooiste van alles, deze combinatie van sappig vlees, chipotle en frisse groenten zet je in slechts twintig minuutjes op tafel.

Woensdag – stroopwafel taco’s

stroopwafeltaart

Niets is lekkerder dan een mega zoete snack in het midden van de werkweek. Ik toverde daarom stroopwafels om tot stroopwafel taco’s. Ik versier deze stroopwafel taco’s met cheesecake vulling en een echte Hollandse discodip, maar je kan ook kiezen voor hagelslag, nootjes, stukjes chocolade en nog veel meer. Ook heel leuk om met de kids te doen!

Donderdag – rode kool steak

Rode kool steak miljuschka

Creatief zijn in de keuken, ik houd ervan! Ik probeer keer op keer het onderste uit de kan te halen. En dit keer ging ik de battle aan met een rode kool, één van de oudste koolsoorten. Rode kool ken je misschien als wintergerecht, maar de kool is enorm veelzijdig en op verschillende manieren te bereiden. Én geloof het of niet, maar rode kool hoeft helemaal niet zo Hollands te zijn als je denkt. Zo vind ik het bijvoorbeeld enorm lekker om er een Aziatische twist aan te geven. Ik maakte daarom de Aziatische rode kool steak.

Vrijdag – Romige pasta met kip en Parmezaanse kaas

Eenpansgerecht: romige pasta met Parmezaanse kaas

MAMA MIA, maak kennis met mijn eenpansgerecht: romige campingpasta met kip, knoflook en Parmezaanse kaas. De pasta die je snel op tafel zet na een drukke dag of gewoon lekker op jouw gaspitje op de camping. Koken kan namelijk overal! Zelf ga ik deze week buiten koken, lekker in het zonnetje. Echt om van te genieten!

Zaterdag – Zelfgemaakte Sangria

Sangria

In die warme weken is sangria echt mijn Guilty pleasure. Deze Spaanse verfrissende, fruitige drank maakt de zomer nog veel lekkerder. Ik maak deze sangria met rosé en Aperol. Ik maak de sangria af met stukjes fruit en en kruiden. Mocht je nou geen salie kunnen vinden, vervang deze dan door munt of basilicum. Dit geeft de sangria de frisse en kruidige smaak, naast het zoete fruit.

Zondag – Roombotercake variaties

CAKE

De klassieker van de Hollandse visitetafel, roombotercake, tover ik om tot bosbessencake, citroencake en marmercake. De roombotercakes zijn luchtig en rijk. En ik hoop dat je op basis van deze vier recepten zelf ook lekker kan gaan variëren. Want zo moeilijk is het helemaal niet. Let’s het creative!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.