Hot frozen chocolate: warme chocolademelk met slagroom

Ik kan intens genieten van sneeuw. Zo mooi hoe de wereld dan even helemaal wit wordt en altijd heel stil. De sneeuw dempt alle geluiden en maakt alles een beetje mooier. Kunnen we in deze rare tijden ook wel gebruiken!

Hot frozen chocolate: warme chocolademelk met slagroom

Na een ochtend buiten spelen in de sneeuw (en het is koud!) is er niks zo lekker als warme chocolademelk natuurlijk. Dit recept komt uit mijn foodtruck boek en is eigenlijk een soort ijs chocoladedrankje. Maar je kunt het heel makkelijk transformeren tot een heerlijke romige chocolademelk: hot frozen chocolate. Uiteraard met een flinke berg slagroom er bovenop!

Chocolade-ijs

Heb je toevallig nog chocolade-ijs in de vriezer liggen dan kun je de onderstaande versie natuurlijk ook goed maken, want het is onwaarschijnlijk lekker. Maar wil je gewoon lekker warme chocolademelk? Dan stop je na stap 1. Zo eenvoudig is het om deze Hot frozen chocolate te maken.

O en als je de chocolademelk gaat maken? Maak er dan meteen deze overheerlijke kruidkoek bij!

chocolademelk
Totale tijd10 minuten

Hot frozen chocolate

aantal personen: 2 voorbereidingstijd: 5 MINUTEN bereidingstijd: 5 MINUTEN totale tijd: 10 MINUTEN
4.34 van 3 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

2 personen
  • 85 gr pure chocola
  • 1,5 el kristalsuiker
  • 2 tl cacaopoeder
  • 100 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 600 ml chocolade roomijs
  • 8 ijsblokjes
  • Optioneel: slagroom ter garnering

Bereidingswijze: 

  • Smelt de chocola au bain-marie. meng de gesmolten chocola met de suiker, de cacao en de slagroom. Laat op kamertemperatuur komen.
  • Doe de afgekoelde romige chocola met de overige ingredienten in de blender en mix goed. Serveer in twee grote glazen en serveer eventueel met slagroom.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.