Chai-gekruide warme chocolademelk met XL-smores
20 minuten
Marshmallowtosti’s mét een laagje chocolade: smores zijn misschien wel het allerlekkerste op aarde. Na een lange winterwandeling is de chocolademelk met chaikruiden hartverwarmend, en hij laat meteen je hele huis heerlijk ruiken.
Chai-gekruide warme chocolademelk met XL-smores
Benodigdheden
- satéprikkers
- fijne zeef
- Mixer
Ingrediënten
- 750 ml plantaardige melk
- 4 kruidnagels
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- ½ tl gemberpoeder
- 4 pimentbessen
- 5 groene kardemompeulen licht gekneusd
- ¼ tl nootmuskaat
- 6 tl cacao
- 3 tl ahornsiroop
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- kaneel om te garneren
Voor de XL-smores
- 4 grote marshmallows
- 100 g chocolade naar keuze heel dun gesneden
- 8 theebiscuits
Instructies
- Maak eerst de smores. Rooster de marshmallows op een satéprikker boven een gaspit of barbecue of met een gasbrander goudbruin. Leg een marshmallow op een biscuit en leg daarop wat van chocolade, gevolgd door een tweede biscuit.
- Verhit de melk in een pan op laag vuur met kruidnagel, kaneel, steranijs, gemberpoeder, piment, kardemom en nootmuskaat. Laat 10 minuten heel zacht koken en giet dan door een zeef. Let op dat de melk niet aanbrandt. Doe de melk terug in de pan en voeg de cacao en ahornsiroop toe. Klop met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Garneer de warme chocolademelk met slagroom en kaneel. Serveer met de XL-smores.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!