Diner recepten

Dit recept valt onder

Griekse kipspiezen met Griekse salade

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Extra tijd 4 uren
  • Aantal personen 4

Ingredienten

6 teentjes knoflook, gepeld

120 ml Campina Biologisch volle yoghurt

2 el honing

2 el limoensap

2 el oregano

2 el tijm

1 tl zeezout

800 gr kipdijfilet, zonder vel en in stukken gesneden

2 el gehakte koriander, als garnering

Voor de salade

500 gr mooie tomaten, in kwarten

1 komkommer, in plakjes

100 gr olijven zonder pit

1 plak feta

1 el gedroogde oregano

2-3 el goede olijfolie

Sharing is caring!

Langzaamaan gaan de grenzen weer over, maar ik hoor toch nog links en rechts om me heen dat mensen liever nog een jaartje thuis vakantie vieren. Logisch ook wel, want met alle maatregelen moet je je ook afvragen of je wel volop kunt genieten.

Voor dit heerlijke Griekse gerecht hoef je de deur niet uit, behalve dan natuurlijk om de benodigde inkopen te doen, maar dan kun je het vervolgens maken in je eigen achtertuin of in de oven.

Griekse salade

Dit gerecht doet een beetje denken aan een souvlaki maar dan net weer even anders. En in combinatie met een Griekse salade is je vakantiegevoel in de achtertuin compleet!

Griekse kipspiezen

Griekse kipspiezen en Griekse salade

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 4 uren
Totale tijd: 4 uren 25 minuten

Ingrediënten

  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 120 ml Campina Biologisch volle yoghurt
  • 2 el honing
  • 2 el limoensap
  • 2 el oregano
  • 2 el tijm
  • 1 tl zeezout
  • 800 gr kipdijfilet, zonder vel en in stukken gesneden
  • 2 el gehakte koriander, als garnering

Voor de salade

  • 500 gr mooie tomaten, in kwarten
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 100 gr olijven zonder pit
  • 1 plak feta
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2-3 el goede olijfolie

Instructies

    Doe de knoflookteentjes, de yoghurt, honing, limoensap, oregano, tijm, cayennepeper en zeezout in de kom van een staafmixer of in je keukenmachine en draai tot je een glad geheel hebt.
    Leg de kip in een schaal en doe de marinade erover. Laat de kip minimaal 4 uur of liever nog een nacht marineren in de koelkast.
    Als je klaar bent om ze verder te bereiden haal je ze uit de koeling en rijg je het vlees op pennen. Er mag best nog flink wat marinade aan de kip zitten dus veeg het er niet allemaal af.
    Heb je een grilplaat dan is het heerlijk om het daarop klaar te maken, maar alternatief kan het uiteraard ook op de barbecue of in de oven worden gegaard.
    Op de grilplaat, grilpan en barbecue heb je aan 10 minuten voldoende. Hou voor de oven ongeveer 20 minuten aan.

    In de tussentijd maak je de salade. Hiervoor neem je een mooie schaal en je verdeelt hier de tomaten, olijven en komkommer in. Leg de plak feta er bovenop, bestrooi met wat van de gedroogde oregano en doe de olijfolie eroverheen.

Nog meer lekkers