Vlees recepten

Dit recept valt onder

Aziatische varkensspiesjes met koolsla

Samenvatting

  • Bereiden 10 minuten
  • Extra tijd 4 uren
  • Aantal personen 8 spiesjes

Ingredienten

1 kg varkens medaillons, in stukken

1 rode peper, fijngesneden

1 el ketjap manis

1,5 tl zeezout

½ tl knoflookpoeder

½ tl zwarte peper

2 el neutrale olie

1 grote rode ui, in stukken

1 el verse peterselie als garnering, optioneel

Koolsla

1 witte kool

2 winterpenen

2 appels, in stukjes

Dressing

3 el mayonaise

2 el appelciderazijn

1 tl venkelzaad of anijszaad

peper

zout

Sharing is caring!

Deze aziatische varkenshaasspiesjes zijn perfect voor bij een zomerse barbecue. Door de marinade blijven de spiesjes ook bij het bereiden heerlijk mals.

Aziatische varkensspiesjes bereiden

De spiesjes hebben wel wat tijd nodig om te marineren dus als je weet dat je die avond gaat barbecuen leg ze dan al in de loop van de middag in de marinade zodat de smaken goed kunnen intrekken en het vlees lekker mals wordt.

Ook de koolsla kun je al van tevoren klaar maken. Sterker nog, hoe langer het in kan trekken des te lekkerder wordt de smaak. Het recept is zonder rozijnen maar die kun je toevoegen als je dat lekker vindt.

Ook een knapperig nootje misstaat hier zeker niet.

Ook lekker met geroosterde maiskolven!

Aziatische varkensspiesjes

Aziatische varkensspiesjes met koolsla

Aantal personen: 8 spiesjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 4 uren
Totale tijd: 4 uren 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg varkens medaillons, in stukken
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 el ketjap manis
  • 1,5 tl zeezout
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • 2 el neutrale olie
  • 1 grote rode ui, in stukken
  • 1 el verse peterselie als garnering, optioneel

Koolsla

  • 1 witte kool
  • 2 winterpenen
  • 2 appels, in stukjes

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 tl venkelzaad of anijszaad
  • peper
  • zout

Instructies

    1. In een grote mengkom doe je de stukken varkensvlees, de rode peper, ketjap, knoflook, zwarte peper, olie en zeezout.
    2. Haal de stukken rode ui los en voeg die ook toe. Meng alles goed met elkaar en laat vier uur marineren.
    3. Rijg het vlees en de ui om en om op de pennen en laat ze op kamertemperatuur komen.
    4. Gril ze op de barbecue of in een grillpan voor 8-10 minuten of tot gaar en goudbruin.

    Snij de witte kool in dunne reepjes of doe in de keukenmachine. Rasp de winterpeen.
    Doe de groenten bij elkaar in een grote bak en doe de appelstukjes erdoor.
    Maak een ruime hoeveelheid van de dressing en doe het erdoor. Voeg eventueel extra toe.
    De salade is het lekkerste als je het een dag van tevoren klaarmaakt en goed laat intrekken.

Nog meer lekkers