Bereiden van de Oosterse zalm
Omdat we meestal een flink groot stuk zalm hebben bereid ik het graag in de oven. In de pan kan natuurlijk ook, maar ik vind dat het in de oven net wat gelijkmatiger gaart. Zeker omdat de meeste zalm niet overal even dik is werkt dat beter naar mijn mening.
Serveer met groente en rijst
De oosterse zalm serveer ik graag met gestoomde bimi of broccoli en rijst. Het is een eenvoudige maaltijd maar daarom zeker niet minder lekker.
Wil je het nog makkelijker? Probeer dan eens de traybake met zalm

Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst
Ingrediënten
Ingrediënten
- 3 el tamari of sojasaus
- 1 el honing
- 3 el rijstazijn
- 1 teen knoflook schoongemaakt
- 1 cm gemberwortel geschild
- 500 gr zalmfilet schoongemaakt
Om te serveren
- Rijst
- Gestoomde broccoli of bimi
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe de tamari of sojasaus, honing en rijstazijn in een klein pannetje. Rasp de knoflook en gemberwortel erboven.
- Leg de zalm in een ovenschaal, giet de marinade erover en wrijf deze goed in de vis.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm gaar maar nog wel rose vanbinnen in circa 10 minuten.
- Lekker met sushirijst en gestoomde bimi.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.