Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst

Bereiden van de Oosterse zalm

Omdat we meestal een flink groot stuk zalm hebben bereid ik het graag in de oven. In de pan kan natuurlijk ook, maar ik vind dat het in de oven net wat gelijkmatiger gaart. Zeker omdat de meeste zalm niet overal even dik is werkt dat beter naar mijn mening.

Serveer met groente en rijst

De oosterse zalm serveer ik graag met gestoomde bimi of broccoli en rijst. Het is een eenvoudige maaltijd maar daarom zeker niet minder lekker.


Wil je het nog makkelijker? Probeer dan eens de traybake met zalm


Oosterse zalm
Totale tijd15 minuten

Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 5 MINUTEN bereidingstijd: 10 MINUTEN totale tijd: 15 MINUTEN
4.62 van 18 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 3 el tamari of sojasaus
  • 1 el honing
  • 3 el rijstazijn
  • 1 teen knoflook schoongemaakt
  • 1 cm gemberwortel geschild
  • 500 gr zalmfilet schoongemaakt

Om te serveren

  • Rijst
  • Gestoomde broccoli of bimi

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de tamari of sojasaus, honing en rijstazijn in een klein pannetje. Rasp de knoflook en gemberwortel erboven.
  • Leg de zalm in een ovenschaal, giet de marinade erover en wrijf deze goed in de vis.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm gaar maar nog wel rose vanbinnen in circa 10 minuten.
  • Lekker met sushirijst en gestoomde bimi.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.