Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst

15 minuten

Oosterse zalm is favoriet hier in huis. Het is een makkelijke vissoort om te verwerken en de kleur is geweldig. Tenslotte eet je ook met je ogen!

Bereiden van de Oosterse zalm

Omdat we meestal een flink groot stuk zalm hebben bereid ik het graag in de oven. In de pan kan natuurlijk ook, maar ik vind dat het in de oven net wat gelijkmatiger gaart. Zeker omdat de meeste zalm niet overal even dik is werkt dat beter naar mijn mening.

Serveer met groente en rijst

De oosterse zalm serveer ik graag met gestoomde bimi of broccoli en rijst. Het is een eenvoudige maaltijd maar daarom zeker niet minder lekker.

Wil je het nog makkelijker? Probeer dan eens de traybake met zalm

Oosterse zalm

Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 5 MINUTEN bereidingstijd: 10 MINUTEN totale tijd: 15 MINUTEN
4.62 van 18 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Gezond, Oosterse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 3 el tamari of sojasaus
  • 1 el honing
  • 3 el rijstazijn
  • 1 teen knoflook schoongemaakt
  • 1 cm gemberwortel geschild
  • 500 gr zalmfilet schoongemaakt

Om te serveren

  • Rijst
  • Gestoomde broccoli of bimi

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de tamari of sojasaus, honing en rijstazijn in een klein pannetje. Rasp de knoflook en gemberwortel erboven.
  • Leg de zalm in een ovenschaal, giet de marinade erover en wrijf deze goed in de vis.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm gaar maar nog wel rose vanbinnen in circa 10 minuten.
  • Lekker met sushirijst en gestoomde bimi.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.