Diner recepten

Dit recept valt onder

Crunchy herring – krokant gebakken gezouten haring

Samenvatting

  • Bereiden 20 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

4 haringfilets

1 pak cornflakes

1 ei, losgeklopt

Ruim olie om de vis in te bakken

Sharing is caring!

Krokant gebakken gezouten haring met een korstje van cornflakes

Weer zo’n heerlijk recept met haring! Een heel krokante haring dit keer. Hadden we vorige week al een moderne poké bowl met haring, deze week gebruiken we een enigszins ouderwets ingrediënt als cornflakes op een hele verrassende manier.

Cornflakes

Ik gebruik cornflakes wel vaker om een krokant jasje te geven aan bijvoorbeeld een kipfilet maar had het nog niet eerder gebruikt bij haring. Maar deze krokant gebakken haring is echt de moeite waard om eens te proberen. Zo lekker!

Serveer het dan met gebakken aardappeltjes en doperwten voor een complete maaltijd.

Wil je meer weten over haring check dan de info post over dit fijne visje. Of probeer eens het recept voor gepofte aardappel met haring.

Crunchy herring

Crunchy herring

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 haringfilets
  • 1 pak cornflakes
  • 1 ei, losgeklopt
  • Ruim olie om de vis in te bakken

Instructies

    1. Neem een ruime kom en verkruimel hierin de cornflakes. Niet te fijn maar ook niet te grof. Het moet straks goed om de vis heen blijven zitten.
      Neem een andere kom en klop hierin het ei los met een vork.
    2. Je kunt de haring in zijn geheel doen of de twee filets los. Doe je de filets los dan heb je uiteraard meer crunch.
      Haal de filets eerst door het ei en daarna door de cornflakes heen. Druk het heel even een klein beetje aan met je hand.
    3. Neem een ruime koekenpan en verhit hier de olie in. Hou een ruime hoeveelheid aan zodat je een lekkere crunch krijgt en de vis goed gebakken wordt.
    4. Als de olie goed heet is bak je de vis om en om in een paar minuten goudbruin en gaar.

      Serveer de vis met gebakken aardappeltjes en doperwtjes.

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met het Visbureau | Hollands Nieuwe stijl

Nog meer lekkers