Krokant gebakken gezouten haring met een korstje van cornflakes
Weer zo’n heerlijk recept met haring! Een heel krokante haring dit keer. Hadden we vorige week al een moderne pokĆ© bowl met haring, deze week gebruiken we een enigszins ouderwets ingrediĆ«nt als cornflakes op een hele verrassende manier.
Zo pak je het aan
Gebruik mooie gezouten haringfilets, bijvoorbeeld uit het zuur of uit het vet en dep ze eerst goed droog. Daarna even door de bloem, dan door ei, dan door paneermeel of panko (voor dat supercrunchy resultaat). In de pan met een laagje olie, en bakken maar! Ze hoeven maar een paar minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Pro tip: doe er een snufje gerookt paprikapoeder of chilipoeder door je paneermeel. Net dat beetje extra pit.
Cornflakes
Ik gebruik cornflakes wel vaker om een krokant jasje te geven aan bijvoorbeeld een kipfilet maar had het nog niet eerder gebruikt bij haring. Maar deze krokant gebakken haring is echt de moeite waard om eens te proberen. Zo lekker! Serveer het dan met gebakken aardappeltjes en doperwten voor een complete maaltijd.
Probeer ook eens het recept voor gepofte aardappel met haring.
Serveer het zoals jij wilt
Serveer de crunchy haring op een knapperig zuurdesembroodje met wat zoetzure ui, een lik mosterdmayo en een handje rucola. Of snijd ām in stukjes, prik er een cocktailprikker in, en presenteer het als next-level borrelhapje.
En dan: hap, kraak, zing. Want dit is niet zomaar een visje. Dit is haring zoals je ām nog nooit geproefd hebt

Crunchy haring ā krokant gebakken gezouten haring
Ingrediƫnten
- 4 haringfilets
- 1 pak cornflakes
- 1 ei losgeklopt
- Ruim olie om de vis in te bakken
Bereidingswijze:
- Neem een ruime kom en verkruimel hierin de cornflakes. Niet te fijn maar ook niet te grof. Het moet straks goed om de vis heen blijven zitten.
- Neem een andere kom en klop hierin het ei los met een vork.
- Je kunt de haring in zijn geheel doen of de twee filets los. Doe je de filets los dan heb je uiteraard meer crunch.
- Haal de filets eerst door het ei en daarna door de cornflakes heen. Druk het heel even een klein beetje aan met je hand.
- Neem een ruime koekenpan en verhit hier de olie in. Hou een ruime hoeveelheid aan zodat je een lekkere crunch krijgt en de vis goed gebakken wordt.
- Als de olie goed heet is bak je de vis om en om in een paar minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de vis met gebakken aardappeltjes en doperwtjes.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka