Haring en aardappel = een klassieke smaakmatch!
Haring en aardappel zijn al eeuwenlang een gouden duo, maar hier geven we ām een frisse upgrade. Naast de Hollandse Nieuwe voeg je frisse ingrediĆ«nten toe zoals zure room of crĆØme fraĆ®che, een beetje dille en je kan een scheutje citroensap toevoegen. Die frisse zuren zorgen dat het geheel niet te zwaar wordt en tillen de zoute haring naar een hoger niveau. Serveer het met een paar gesnipperde uitjes voor die ultieme smaakexplosie.
Gepofte aardappel
Niets zo satisfying als een goed gepofte aardappel. Van buiten knapperig, van binnen zo zacht als boter. De perfecte bodem voor dat ziltige haringfeestje dat je erop gaat bouwen. Wil je het next level? Maak de schil lekker krokant door ām in olijfolie te wrijven en op hoge temperatuur te bakken of grillen. Die crunchy bite van de schil geeft een heerlijke tegenhanger aan de zachte binnenkant en de smeuĆÆge haring.
Gezond, voedzaam en comfortfood
Dit gerecht is niet alleen comfort food, het is ook nog eens super voedzaam. De gepofte aardappel zit bomvol vezels en vitaminen, en de haring levert je een flinke dosis omega 3 vetzuren, proteĆÆne en vitamine D. Kortom: een gerecht dat niet alleen lekker is, maar ook je lijf goed doet. Perfect voor die dagen dat je zin hebt in iets eenvoudigs, maar wel met impact.

Gepofte aardappel met haring
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 4 grote pofaardappels
- 2 haringfilets
- 125 gr creme fraiche
- Verse dille paar takjes
- ½ ui fijn gesnipperd
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ĖC. Prik de aardappels met een scherp mes een paar keer in, wikkel ze per stuk in aluminium folie en leg ze op een bakplaat in de oven.
- Laat de aardappels voor een minuut of 40 garen.
- Zodra ze klaar zijn maak je de pakketjes open, snij de aardappels in en haal ze voorzichtig een beetje uit elkaar.
- Doe in elke aardappel een flink klodder creme fraiche en steek de stukjes haring erin. Bestrooi met de gesnipperde uitjes en de dille en serveer meteen

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka