Lunch recepten

Dit recept valt onder

Broodje haring 2.0

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 5 minuten
  • Thema Fishy Friday
  • Aantal personen 2

Ingredienten

2 pistolets

2 haringfilets

50 gr veldsla

1 rood uitje

1/2 rauwe biet, heel dun gesneden

3 el rode wijnazijn

Dressing

3 el mayonaise

1 el pittige mosterd

1 el rode wijnazijn

Peper en zout

Sharing is caring!

Broodje haring maar dan net even anders

Een broodje haring happen… het is bijna onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed zou ik zeggen, want is er nou lekkerder dan dat? Ik vond echter dat dat broodje wel een beetje een upgrade kon gebruiken dus creëerde ik een broodje haring 2.0

Met gepickelde rode ui

Hoewel ik dol ben op rauwe ui vind ik het soms wel een beetje overheersend en zeker als je daarna nog andere mensen ziet is het eh.. nogal aanwezig. Daarom – en eigenlijk vooral omdat het heel lekker is – leg ik de rode ui ringetjes eerst een minuutje of 10 in de rode wijnazijn. Daardoor verliest de ui zijn scherpheid en wordt heerlijk zacht en ietsje zoeter. In combinatie met de gepickelde biet is dit een topbroodje voor elke dag!

Of probeer gewoon eens een poke bowl met haring!

Broodje haring 2.0

Broodje haring 2.0

Aantal personen: 2
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 pistolets
  • 2 haringfilets
  • 50 gr veldsla
  • 1 rood uitje
  • 1/2 rauwe biet, heel dun gesneden
  • 3 el rode wijnazijn

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 el pittige mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • Peper en zout

Instructies

  1. Begin met het pickelen van de ui en biet. Snij de ui in halve ringen en doe die in een bakje met 1 of 2 eetlepels van de rode wijnazijn. Laat dit een minuut of tien staan. Hetzelfde doe je - in een apart bakje - met de dun gesneden rode biet.
  2. Snij de pistolets aan de bovenkant open en druk ze iets uit elkaar.
  3. Maak eerst de dressing door de mayonaise te mengen met de mosterd en azijn en breng dit op smaak met peper en zout. Smeer de broodjes in met de dressing.
  4. Beleg nu met de veldsla, steek hier de plakjes rode biet aan de zijkant in en leg de haringfilets erop.
  5. Beleg de haring met de gepickelde rode ui en verdeel de rest van de dressing erover.
  6. Eet smakelijk!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met het Visbureau | Hollands Nieuwe stijl

Nog meer lekkers