Vis met knapperige gember

Tijd

Vis met knapperige gember

Vis met knapperige gember

4.4 van 32 stemmen
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische, Vis
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 6 cm gember
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 2 bosuien
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 4 witvisfilets liefst met huid
  • Peper en zout
  • 4 el bloem

Benodigheden

  • Keukenpapier

Instructies
 

Instructies

  • Snijd de gember in dunne plakken en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Verhit een laag van 1 cm zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de gember in 2 minuten goudbruin en knapperig. Kijk uit dat ze niet verbranden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng de sojasaus met de sesamolie. Breng de vis op smaak met peper en zout en wentel door de bloem. Schud eventueel teveel aan bloem eraf, je wil een dun laagje om de vis.
  • Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis met de huid naar beneden circa 3 minuten. Druk de vis eventueel met een spatel aan zodat de huid niet te veel krult. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de vis over de borden of leg op een serveerschaal. Schep het sojasausmengsel eroverheen, leg de gember en bosui erop en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Doordat je deze Chinese vis door een dun laagje bloem wentelt wordt hij ultiem knapperig. De knapperige gember on top maakt dit snelle gerecht helemaal af. Serveer met witte rijst en geroerbakte paksoi of gestoomde broccoli voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Je kunt de witvis eventueel vervangen door zalm, die is meestal iets dikker dus bak hem dan 1-2 minuten langer op de huidkant.

Probeer ook zeker eens mijn heerlijke zalm uit de oven!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.