Probeer ook zeker eens mijn heerlijke zalm uit de oven!

Vis met knapperige gember
Ingrediënten
Ingrediënten
- 6 cm gember
- Zonnebloemolie om in te bakken
- 2 bosuien
- 3 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 4 witvisfilets liefst met huid
- Peper en zout
- 4 el bloem
Benodigheden
- Keukenpapier
Bereidingswijze:
Instructies
- Snijd de gember in dunne plakken en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Verhit een laag van 1 cm zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de gember in 2 minuten goudbruin en knapperig. Kijk uit dat ze niet verbranden. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng de sojasaus met de sesamolie. Breng de vis op smaak met peper en zout en wentel door de bloem. Schud eventueel teveel aan bloem eraf, je wil een dun laagje om de vis.
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis met de huid naar beneden circa 3 minuten. Druk de vis eventueel met een spatel aan zodat de huid niet te veel krult. Draai de vis om en bak nog 1 minuut.
- Verdeel de vis over de borden of leg op een serveerschaal. Schep het sojasausmengsel eroverheen, leg de gember en bosui erop en serveer.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.