Vegetarische roti masala

30 minuten

Zin in pit? Deze vegetarische roti masala zit bomvol smaak én voedzame ingrediënten. Ik kies voor kipstuckjes van De Vegetarische Slager, maar je kunt ook zeker een andere vleesvervanger gebruiken. En door de rotikruiden wordt dit gerecht helemaal een kruidig feestje!

Surinaamse roti: maar dan vega!

Ik ben dol op Surinaamse roti: een hartige ‘pannenkoek‘ (het rotivel, ook wel rotiplaat genoemd), vaak gevuld met vlees, boontjes, aardappelen en gekookte eieren. En natuurlijk héél veel kruidigheid, afkomstig van de rotikruiden. Voeg zoveel toe als je zelf wil! Enne: wist je trouwens dat roti eigenlijk gewoon brood betekent? 

Normaliter wordt de roti masala vaak met kip gegeten. Ik maakte een vegetarische variant: met kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Ben je hier geen fan van? Je kunt ook zeker een andere vleesvervanger kopen, of gewoon nog meer groenten toevoegen.

Spice it up!

Zin in meer pit? Koop of maak er dan een pikante sambal bij. Als ik tijd over heb, maak ik graag huisgemaakte sambal van ui, knoflook en spicy Madame Jeanette-pepers, die ik samenhak en meng met een scheutje zonnebloemolie, citroensap en wat suiker. Dat gaat handig in het bakje van een staafmixer. Maar je kunt sambal natuurlijk ook héél goed kant-en-klaar kopen, zeker bij de Surinaamse toko!

Vegetarische roti masala

Vegetarische roti masala

4.44 van 32 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Calorieën 703 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 el rotikruiden
  • 150 g vegetarische kipstuckjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 250 g aardappels geschild en kleine stukken van ongeveer 2 cm
  • 150 g boontjes panklaar
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 eieren
  • 2 rotivellen
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflookteen fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak de ui ongeveer 3 minuten op laag vuur zacht.
    MiljuschkaxFlink VegaRotiMassalaVegakip 02
  • Voeg de knoflook, rotikruiden en vegetarische kipstuckjes toe en bak nog 2 minuten omscheppend mee.
    MiljuschkaxFlink VegaRotiMassalaVegakip 03
  • Snijd de tomaten in stukjes, voeg ze toe en roer goed door. Schil en snijd ondertussen de aardappels in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
    MiljuschkaxFlink VegaRotiMassalaVegakip 04
  • Voeg de aardappels, de boontjes en de groentebouillon toe en breng net tegen de kook aan. Laat afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Laat eventueel zonder deksel nog even inkoken als de saus te dun is en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de eieren in ongeveer 10 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
    MiljuschkaxFlink VegaRotiMassalaVegakip 05
  • Doe de eieren bij de masala curry en schep even om waardoor ze weer wat opwarmen. Verwarm intussen de rotivellen volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de masala curry met de rotivellen.
    MiljuschkaxFlink VegaRotiMassalaVegakip 06 02

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 703kcalKoolhydraten: 72gProteine: 35.5gVet: 26.6gVezels: 9.7g

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Vegetarische roti masala

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.