Vegetarische carpaccio van courgette en venkel

15 minuten

Met deze vegetarische carpaccio van courgette en venkel zet je snel een smakelijk en kleurrijk feestje op tafel.

Vegetarische carpaccio

Deze vegetarische carpaccio van courgette en venkel is een heerlijke en gezonde optie voor tijdens de lunch of als bijgerecht. De dunne plakjes courgette en venkel zorgen voor een heerlijke frisse crunch en de waterkers, zonnebloempitten en gefrituurde kappertjes geven aan dit gerecht extra veel smaak en textuur. Serveer met een vinaigrette van citroen en oregano voor een extra smaakboost. Perfect om te delen met vrienden en familie tijdens een gezellige maaltijd. Bon appétit!

Tip: Serveer deze carpaccio op je mooiste schaal voor een extra wow-effect.

Kun jij geen genoeg krijgen van carpaccio en eet je deze het liefste ieder moment van de dag? Probeer dan eens mijn recept voor citruscarpaccio. Heerlijk fris én echt weer even een ander toetje dan normaal.

Vegetarische carpaccio van courgette en venkel

Vegetarische carpaccio van courgette en venkel

4.34 van 3 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 Personen

Ingrediënten
 

  • 2 courgettes
  • 1 venkel
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 15 g oregano
  • 50 g zonnebloempitten
  • 1/4 tl hete gerookt-paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 ml olijfolie
  • 75 g waterkers
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schaaf de courgette en venkel in dunne linten met een dunschiller of mandoline.
  • Doe de linten van courgette en venkel in een mengkom en voeg de oregano, citroenrasp en sap en de extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om.
  • Rooster de zonnebloempitten met het gerookt-paprikapoeder en de eetlepel olie in een koekenpan voor ca 3 minuten.
  • Verwarm de laatste 100 ml olie in een kleine pan en frituur de kappertjes voor 2 minuten. Gebruik een schuimspaan om ze uit de pan te halen en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Leg de linten van courgette en venkel op een mooie serveerschaal en rasp de Parmezaan erover. Verdeel als laatst de geroosterde zonnebloempitten, gefrituurde kappertjes en waterkers over de schaal.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Vegetarische carpaccio van courgette en venkel

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.