Aziatische recepten

Thaise vegan curry recept

Samenvatting

  • Bereiden 50 min.
  • P Aantal personen 6

Ingredienten

2 el arachideolie

2 uien fijngesneden

3 chili fijngehakt

duimgroot stuk gember, geschild en fijngehakt

5 teentjes knoflook, geraspt

3 tl komijn

2tl kurkuma

2 tl korianderzaad

2 el tomatenpuree

zout kaneelstokje

400 gram rode linzen

1,5 liter groentebouillon

2 blik tomaat

1 kleine pompoen in blokjes

1 bloemkool

1 bos koriander

200 gram sperziebonen

2 limoenen in parten

griekse yoghurt

naan

Ben je weer even klaar met snoep en chocola, bijvoorbeeld net na de feestdagen? Dan wordt het tijd om je weer eens te gaan buigen over gezonde maaltijden. Wat dacht je van dit heerlijke vegan curry recept dat ideaal is om je lichaam weer even een gezonde boost te geven. Er zitten namelijk heel veel gezonde groenten in. En tijdens het koken gaat je huis ook heerlijk ruiken, dankzij de vele kruiden die deze vegan curry bevat. Een van die kruiden is kurkuma en dat schijnt je lichaam heel goed te reinigen. Ideaal, want zo ben je meteen van die kater af na nieuwjaarsnacht.

Oh, ik serveer bij dit gerecht overigens Griekse yoghurt maar dan is het natuurlijk niet helemaal vegan meer. Dus als je het zelf wel echt vegan wilt houden, vervang die yoghurt dan door een vegan-variant.

Recept Thaise curry vegan: bereidingswijze

Het is echt niet moeilijk om deze Thaise vegan curry te bereiden. In feite komt het er gewoon op neer dat je alle ingrediënten in de juiste volgorde in de pan doet zodat met name de groentes de juiste kooktijden hebben. 

Je begint met het in de olie bakken van de ui, knoflook, chili en gember; 5 minuten lang. Voeg nu de kruiden en de tomatenpuree toe. Bak dit alles nog eens 5 minuten mee. Pak de tomaten, de bouillon, de linzen, het kaneelstokje en het zout en voeg dit ook allemaal toe. Laat dit 15 minuten koken.

Nu doe je de pompoen erbij en kook je alles 15 minuten. Dan is het tijd voor de bloemkool die je ook nog eens 15 minuten laat meekoken. Daarna komen de sperziebonen, die je 7 minuten meekookt. Je ziet het: de bereiding in de pan duurt meer dan 45 minuten in totaal. Kost even wat tijd, maar dan heb je ook echt een super lekker en gezond gerecht gefabriceerd. 

Serveer de Thaise vegan curry vervolgens met het naanbrood, wat limoen en de yoghurt (of de door jou gekozen vegan-variant).

Nog meer lekkers