Vega(n) pad thai met bloemkool en broccoli

Pad Thai

Pad thai is een eenpansgerecht waar rijstnoedels worden gewokt met saus, ei, groenten, kruiden en proteĆÆne: soms garnalen, soms kip, soms tofu… En soms een mix van allemaal! De naam doet vermoeden dat het gerecht oorspronkelijk ook uit Thailand komt, maar niets is minder waar.

Het gerecht zou namelijk ontstaan zijn uit een Vietnamees gerecht met gebakken rijstnoedels. Rondom de Tweede Wereldoorlog werd het gebruik van rijst gepromoot, en werden de buitenlandse eiernoedels vervangen door rijstnoedels. De eiernoedels in de Thaise versie werden vervangen door rijstnoedels, en een echt nationaal Thais gerecht is ontstaan. 

Liever geen vega(n) versie? Maak dan pad thai met kip.

Mijn versie van Pad Thai

Ik maakte deze keer een vegetarische versie met veel groenten. Naast de bloemkool, broccoli en wortelen gebruik ik smaakmakers zoals tamarindepasta, sriracha en sojasaus. Deze vega pad thai is een ware smaakexplosie waar je het vlees eigenlijk helemaal niet mist. Wil je het gerecht vegan maken? Laat dan de eieren weg. 

Tip: serveer het gerecht in deze prachtige kommen van HK living

Vega(n) pad thai met bloemkool en broccoli

Dit gerecht is altijd een goed idee

Deze vegan Pad Thai is het bewijs dat groenten gerechten niet saai of flauw hoeven te zijn. Integendeel! Door te roosteren en wokken krijgen de bloemkool en broccoli een diepe, geroosterde smaak. De saus is sticky en smaakvol, en met die noedels en pinda’s erbij krijg je een fantastische mix van textuur en smaak.

Oh, en: hij is snel. Ideaal als je doordeweeks geen uren in de keuken wilt staan, maar wel lekker wilt eten.

Serveer deze Pad Thai als een pro!

Schaal vol noedels, een partje limoen erbovenop, handje pinda’s eroverheen, en als je durft: een dot pittige chili-olie. Geef iedereen z’n eigen kommetje, of laat ze lekker zelf opscheppen aan tafel. Groots effect, minimale moeite.

En psst: restjes? Die zijn de volgende dag koud ook verrassend lekker.

Vega(n) pad thai met bloemkool en broccoli
Totale tijd25 minuten

Vega(n) pad thai met bloemkool en broccoli

4.50 van 14 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 225 g Thaise zilvervliesrijstnoedels
  • 4 el sojasaus plus evt. extra
  • 4 el tamarindepasta
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sriracha
  • 2 el palmsuiker
  • 600 g broccoli- en bloemkoolroosjes klein gesneden
  • 75 g snoepworteltjes over de lengte in kwarten
  • 2 sjalotten in dunne halve ringen
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 rode chilipeper in ringetjes
  • 2 eieren optioneel, weglaten indien vegan
  • 125 g taugĆ©
  • handje bieslook in stukjes
  • lichte basterdsuiker naar smaak
  • 2 el gezouten pinda’s grof gehakt
  • 2 limoenen 1 in partjes

Bereidingswijze: 

  • Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet ze af en zet apart.
  • Meng in een kommetje sojasaus, tamarindepasta, rijstazijn, sriracha en suiker met het sap van 1 limoen tot een sausje.
  • Verhit zonnebloemolie in een grote wok. Roerbak de broccoli, bloemkool, wortel, sjalot, knoflook en chilipeper in 3 tot 4 minuten beetgaar. Schep de woksaus erdoor en voeg de uitgelekte rijstnoedels toe. Wok ze kort mee, tot de meeste saus is opgenomen in de noedels. Draai het vuur uit, voeg de taugĆ© en Chinese bieslook toe en breng op smaak met wat extra sojasaus en/of wat lichte basterdsuiker.
  • Kluts de eieren in een kommetje met wat peper en zout. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en laat de pan warm worden. Giet het ei er in en zorg dat de hele pan bedekt is. Bak het omelet tot de bovenkant gestold is en laat op een snijplank glijden. Rol op en snijd er dunne reepjes van.
  • Serveer de pad thai met omeletreepjes, pinda’s en partjes limoen.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    200,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    480,54
    Koop via bol.com
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.