Diner recepten

Pasta aglio e olio – oftewel pasta met olie en knoflook

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 6

Ingredienten

• 500 gr spaghetti

• 6 teentjes knoflook dun gesneden

• 1/2 cup goede olijfolie

• 1 rode chili peper of rode peper vlokken als je die kunt vinden

• Paar takjes ver peterselie fijn gesneden

• vers gemalen zwarte peper

• zout

• parmezaanse kaas geraspt naar smaak

Sharing is caring!

Eenvoudige pasta

De boodschap was duidelijk: jullie willen graag meer makkelijke pasta recepten. En het liefst zo veel mogelijk. Nu duurt dat natuurlijk wel even maar om het weekend goed af te trappen heb ik wel deze overheerlijke pasta aglio e olio voor je.

Persoonlijk hou ik heel erg van het gemak van een goede pasta. En pasta heeft eigenlijk ook heel weinig nodig. Neem nu deze pasta aglio e olio. Wat gaat er welgeteld in? Knoflook, olie, chilivlokken en verse peterselie. En natuurlijk mag de geraspte parmezaanse kaas niet ontbreken als je het gaat eten.

Dat maakt – wat mij betreft – elk pasta gerecht af. Deze aglio e olio valt op door zijn eenvoud maar juist dat maakt het heerlijk. Proberen dus maar!

Waarschijnlijk heb je bijna alle ingredienten standaard wel in huis. Probeer ook eens deze pasta met doperwtjes

Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

Aantal personen: 6
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • • 500 gr spaghetti
  • • 6 teentjes knoflook dun gesneden
  • • 1/2 cup goede olijfolie
  • • 1 rode chili peper of rode peper vlokken als je die kunt vinden
  • • Paar takjes ver peterselie fijn gesneden
  • • vers gemalen zwarte peper
  • • zout
  • • parmezaanse kaas geraspt naar smaak

Instructies

  1. Breng een grote pan met water aan de kook met zout. Kook de
    spaghetti en roer af en toe om zeker te weten dat de strengen pasta los blijven.
  2. Afhankelijk van je pasta soort zal dit 10-12 minuten duren. Zorg
    dat de pasta al dente is.
  3. Terwijl de pasta kookt rooster je de knoflook langzaam op medium hoog vuur in de olijfolie.
    Dit zal ongeveer tien minuten duren als je het goed wilt doen. Doe de knoflook en olie in een koude pan en zet die op het vuur. Zet het lager zodra de olijfolie een beetje begint te bubbelen. Kook tot de knoflook goudbruin is geworden. Verwijder van het vuur     
  4. Als je chili vlokken gebruikt roer je die direct door de pasta.
    Als je verse chili peper gebruikt, zorg dan dat het flinterdun is gesneden en roer dit door de pasta.       
    Giet de olijfolie en de knoflook op de pasta, doe de peterselie
    erbij en de helft van de geraspte kaas en roer om te combineren.        
    Serveer de pasta met de rest van de parmezaanse kaas.

Nog meer lekkers