Snelle recepten

Dit recept valt onder

Koken uit de voorraadkast – pasta met erwtjes

Samenvatting

  • Bereiden 15 minuten
  • Extra tijd 15 minuten
  • Aantal personen 2 personen

Ingredienten

150 gr pasta

100 gr doperwten

100 gr sugarsnaps

2 el pesto rosso

50 gr parmezaanse kaas, geraspt

Sharing is caring!

Koken uit de voorraadkast

Het is ineens een hot topic geworden; koken met de dingen die je nog in huis hebt. Niet eens zozeer omdat de supermarkten geen voorraad meer krijgen, maar meer omdat de dingen die je wilt kopen ineens allemaal op zijn. Nederland is massaal aan het hamsteren geslagen met als gevolg lege schappen. Ik schreef er vorige week al een artikel over met 5 x recepten uit de voorraadkast om je op weg te helpen.

De keuken in

Maar natuurlijk dook ik ook nog de keuken in om een aantal simpele en snelle recepten voor doordeweeks te bedenken die je geheel kunt maken met dingen uit de voorraadkast en vriezer. Hoewel het erop lijkt dat iedereen zich focust op het kopen van wc papier kan ik jullie toch aanraden om wat meer de nadruk te leggen op het kopen van diepvriesgroentes. The next best thing als je het mij vraagt. Neem nu dit recept met een pesto rosso, sugar snaps en doperwtjes. Hartstikke lekker, makkelijk en snel klaar.

Aan de slag dus!

Bereidingswijze voor pasta uit de voorraadkast

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat even uitlekken.

Zet een pannetje met water op en kook de sugarsnaps voor ongeveer vijf minuten. Voeg op het laatst de doperwtjes even toe en kook die kort mee.

Meng de pasta met de groente en de pesto rosso. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Pasta met pesto rosso

Pasta met pesto rosso

Aantal personen: 2 personen
Cook Time: 15 minuten
Additional Time: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Lekkere makkelijke pasta die je bijna geheel kunt maken met producten uit de voorraadkast

Ingrediënten

  • 150 gr pasta
  • 100 gr doperwten
  • 100 gr sugarsnaps
  • 2 el pesto rosso
  • 50 gr parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de sugarsnaps voor ongeveer 5 minuten en voeg de laatste minuut de doperwten toe.
  3. Meng de pasta met de groentes en de pesto en serveer met de parmezaanse kaas.

Notes

Variatietip: ook erg lekker met stukjes kip of even kort opgebakken knakworst.

Nog meer lekkers