Het basisrecept voor de koekjes is heel erg simpel. Je kunt er dus van maken wat je zelf wilt. Zo voeg ik af en toe kaneel toe aan de koekjes of kardemom voor een smaakvariatie. De koekjes zijn al lekker zonder topping, maar je kunt er goed – zoals hier – een lekkere icing bij maken.
Roze of wit
Valentijnskoekjes willen nog wel eens overdadig roze zijn, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Ik hield de icing hier neutraal wit en versierde de koekjes met gedroogde (eetbare) rozenblaadjes en gedroogd fruit. Maar denk ook eens aan allerlei sprinkels die je zo kant- en klaar in de supermarkt kunt kopen. Je kunt de icing zelf ook roze of rood kleuren met kleurstof als je dat zou willen, maar echt nodig is het niet.
Want wie zegt dat alles met Valentijn roze en rood moet zijn, nietwaar? De Valentijnskoekjes vallen ongetwijfeld ook in de smaak in elke andere kleur. Een chocolade icing kan ook erg lekker zijn!
Ben je nog op zoek naar een verrassend Valentijnskado? Check dan zeker deze post met 10 x keer een mooi Valentijnscadeau voor je (geheime) liefde.

Valentijnskoekjes
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 125 gr boter
- 110 gr suiker
- 1 ei
- 1 tl koekkruiden
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Versieren met
- icing met gedroogde rozenblaadjes of hartvormige sprinkels
Bereidingswijze:
- Klop de boter en suiker samen in een kom. Meng goed door tot het egaal en romig is geworden.
- Voeg het ei en het vanille extract toe. Zeef de bloem uit boven de kom en mix tot een egaal deeg.
- Neem een stuk bakpapier en leg hier het deeg op. Hierbovenop komt een tweede stuk bakpapier en rol het nu uit tot een dunne lap. Leg het minimaal een uur in de koelkast
- Na het uur verwarm je de oven voor op 180˚C
- Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol dunner uit tot het mooi glad is.
- Gebruik je uitsteker en maak hartvormige koekjes. Dat kan eventueel in verschillende maten.
- Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn aan de randjes. Dan zijn ze in principe gaar.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen. Net uit de oven zijn ze nog een beetje zacht en breken snel. Even geduld dus. Na een paar minuten leg je ze op een rek om volledig af te koelen.
- Versier de koekjes met de icing en sprinkels van je keuze
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.