Pizza met pulled chicken en BBQ-saus

Dit is een echte mannen pizza met pulled chicken en BBQ-saus. In plaats van een pizza te bestellen en te wachten tot ‘ie bezorgd is, maak je deze gewoon zelf met een extra snel pulled chicken recept

Pizza met pulled chicken en BBQ-saus

Waar je bij pulled pork het vlees uren langzaam moet laten garen, kun je kip al na zo’n 15 minuten ‘pullen’. Fijn! Want zo heb je in no time een heerlijke portie pulled chicken die je kunt gebruiken op je taco’s, in een sandwich, over loaded nachos of zoals ik nu doe op deze pizza .

Sommigen van jullie zullen nu vast hun wenkbrauwen fronsen en denken: pulled chicken op een pizza? Laat het de Italianen niet horen. Oké, I hear you. But don’t knock it till you try it!

YouTube video

 

Gezonde pizzabodem

Extra nice aan deze pizza is dat je niet hoeft te kiezen tussen gezonder of lekkerder. Ik maak hem namelijk met een kant-en-klare pizzabodem, in dit geval die met courgette. Deze bodem kun je naar hartenlust beleggen: of je nou team hartige bent of team zoet. De bodem zelf bestaat al uit groenten, dus dan weet je ook meteen dat je je dagelijkse portie groenten binnen krijgt. Je vindt courgette-pizzabodem in het koelschap van de supermarkt.

Liever een pizza zonder vlees? Probeer dan mijn lentepizza met asperges, doperwten en een eitje.

 

Vaderdagpizza met pulled chicken
Totale tijd50 minuten

Vaderdagpizza met pulled chicken en BBQ-saus

5 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 2 courgette pizzabodems
  • 2 kipdijfilets zonder bot of vel
  • 3-4 el smokey bbqsaus + extra voor erbij
  • el neutrale olie
  • 1 ui in dunne halve ringen
  • 2 gele paprika’s in stukjes
  • 1 teen knoflook ongepeld
  • citroensap naar smaak
  • ± 50 g geraspte kaas bijv. mozzarella
  • ½ kleine rode kool

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bak de pizzabodems 3 min. voor.
  • Wrijf de kip in met 2 el bbq-saus. Laat 10 min. afgedekt intrekken. Verhit ½ el van de olie in een koekenpan en bak de kip met de helft van de ui in 15-20 minuten op heel laag vuur gaar. Keer regelmatig.
  • Houd intussen wat paprika apart voor de topping en verdeel de rest met het restant van de ui en de knoflook over een bakplaat. Besprenkel met ½ el olie en bak in ± 20 min. in het midden van de oven gaar en zacht.
  • Gebruik twee vorken om de gare kip uit elkaar te trekken. Doe terug in de pan bij het ui en het bakvocht, schep er nog 1-2 el bbq-saus doorheen en breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
  • Neem het paprikamengsel uit de oven, knijp de knoflookteen uit het velletje en pureer samen met de paprika en de ui. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schaaf intussen de kool dun met een kaasschaaf. Schep om met ½ el olie, versgemalen peper en citroensap naar smaak.
  • Haal de pizzabodems uit de oven en verdeel er de saus over. Beleg met de pulled chicken, de rest van de paprika en bestrooi met de kaas.
  • Bak de pizza’s 8-10 min. af in de voorverwarmde oven.
  • Top met de koolsalade en geef er extra bbqsaus bij.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.