Tsjechische hotdogs met aardappelsalade

Tsjechische hotdogs

De eerste keer dat ik een foto tegenkwam van een hotdog in Tsjechië was met een ‘gewone’ boterham in tegenstelling tot het standaard broodje wat we hier gebruiken voor een hotdog. Of het nou echt heel traditioneel Tsjechisch is? Ik durf het je niet te garanderen, maar lekker is het wel. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Om de hotdogs te maken gebruik ik lekker zuurdesem brood. Gebruik vooral brood waar jouw voorkeur naar uit gaat. Het komt niet zo nauw uiteindelijk, maar zuurdesem vind ik zelf het lekkerste. Ook omdat het fijn stevig is. Dat is handig voor het transporteren van de redelijk zware topping van aardappelsalade en de hotdog natuurlijk.

Aardappelsalade

Bestel je in Tsjechië een hotdog dan krijg je er vaak aardappelsalade bij geserveerd. Ik maakte een heerlijke versie daarvan en het eindresultaat is een geweldige hotdog die perfect is voor de zaterdag lunch.

Om de aardappelsalade te maken voor de Tsjechische hotdogs snij ik de aardappels (niet te kruimig!) in kleine blokjes. Ik kook deze gaar in kokend water met zout en laat de aardappels goed uitstomen.

Dan meng ik de aardappels met ei, mosterd, mayonaise, augurk (kappertjes kan overigens ook) en breng het op smaak met zout, peper en citroensap. 

Voor alle Tsjechische recepten check je hier.

hotdog

Tsjechische hotdogs

3.5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Snack
Keuken Tsjechische keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 sneden zuurdesem
  • 4 hotdogs lange
  • 500 gr aardappelen in kleine blokjes
  • 4 eieren gekookt, in stukjes
  • 100 gr doperwten
  • 2 grote augurken in kleine blokjes
  • 1 potje gepickelde groentes selderij, wortel enzovoort
  • 1 bosuitje fijn gesneden plus extra om te serveren
  • 3-4 el mayonaise of genoeg voor de salade
  • 1 el mosterd
  • Zout/ citroensap / peper naar smaak
  • 1 takje verse dille
  • 50 gr gemengde sla

Instructies
 

  • Kook de aardappelblokjes gaar in ruim kokend water. Giet af en laat goed uitstomen. Laat afkoelen.
  • Blancheer de doperwten even kort in kokend water. Gebruik je vers hou dan een minuut of 5 aan. Gebruik je diepvries doperwten dan net lang genoeg tot ze ontdooid zijn.
  • Meng de aardappels met de doperwten, augurken, bosui, mayonaise, eieren en de mosterd. Roer tot een romig geheel.
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Warm de worsten goed op.
  • Serveer de worsten op een zuurdesem boterham en bedek met de aardappelsalade. Serveer verder met verse dille, nog extra bosui, de sla en eventueel nog extra augurk.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!