Tsjechische worstjes in bier

Tsjechische worstjes in donker bier

Als fervente ‘Wie is de Mol” aanhanger heb je vast al gezien dat het programma zich dit jaar afspeelt in het mooie Tsjechie. Dat leek me het uitgelezen moment om eens meer aandacht te besteden aan de Tjechische keuken. En we beginnen met een heerlijke snack die je goed kunt eten terwijl je de volgende aflevering bekijkt.

Oorspronkelijk eet je dit gerecht natuurlijk met originele Tjechische worstjes. Maar die zijn dan weer wat lastiger te verkrijgen hier in Nederland dus als vervanging daarvoor heb ik kleine rookworstjes gebruikt en die gecombineerd met lekker pittige smaken.

Serveren met 

Natuurlijk is het ook de moeite waard om het te serveren met dingen die je ook in Tsjechie vaker op tafel zou zetten: een lekkere koolsla, bier (natuurlijk!), pretzels en kleine augurkjes. Maar voel je vooral ook vrij om het aan te vullen met de dingen die jij graag op een snacktafel zet en die je goed vindt passen bij deze Tsjechische worstjes.

Maken

Om dit lekkere snackgerecht te maken begin je met het snijden van de rookworstjes in dunne schuine plakken. Gebruik niet van die grote rookworsten maar de wat dunnere soort. Je verhit een grote koekenpan met wat olijfolie en hierin bak je de ui mooi glazig. Voeg de paprika, knoflook en de rode peper toe en bak het geheel gaar.

Nu doe je de rest van de ingrediënten erbij en je bakt tot je een lekkere biersaus hebt. Laat het in ieder geval lang genoeg een beetje pruttelen tot het meest van de alcohol is verdampt. Anders is de biersmaak te sterk.

Serveer de Tsjechische worstjes met verse pretzels of lekker stokbrood en nog wat andere snackgerechtjes. Check alle Tsjechische recepten (straks) hier.

tjechische worstjes

Worstjes in donker bier

Miljuschka WitzenhausenMiljuschka Witzenhausen
Een heerlijke op Tsjechië geïnspireerd recept wat lekker is als borrelsnack bij Wie is de Mol
3.25 van 4 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Snack
Keuken Tsjechische keuken
Porties 8 worstjes
Calorieën 719 kcal

Ingrediënten
 

  • 8 kleine rookworstjes in plakjes gesneden
  • 1 tl komijnzaad
  • 1,5 dl donker bier
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 uien in ringen
  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 2 el worcestershiresauce
  • 1 el kappertjes
  • 4 el ketchup
  • 3-4 tenen knoflook geraspt
  • Serveer met koolsla bier, augurkjes, pretzels

Instructies
 

  • Verhit een ruime koekenpan met wat olijfolie. Bak hierin de ui glazig en voeg de paprika, knoflook en de rode peper toe. Bak het geheel tot mooi gaar.
  • Voeg de plakjes worst toe, de kappertjes, worcestershiresauce, ketchup, komijnzaad, donkere bier toe en bak het geheel tot het een lekkere saus wordt.
  • Serveer de worstjes in bakjes als borrel met prikkertjes met koolsla, bier, pretzels en augurkjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 719kcalKoolhydraten: 13gProteine: 28gVet: 60gVerzadigde vetten: 21gCholesterol: 160mgNatrium: 2060mgKalium: 590mgVezels: 1gSuiker: 4gVitamine A: 572IUVitamine C: 30mgCalcium: 35mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!