Traybake zalm & asperges

Traybake

Nu hoor ik sommigen van jullie al denken: “Tray-watte?” Geen paniek, lieve mensen. Traybake is gewoon een fancy woord voor het bereiden van eten op een bakplaat. Het is net zo makkelijk als het klinkt! En deze traybake combineert de lekkere smaak van zalm met de knapperige textuur van asperges – een match made in culinaire hemel.

Dus hier komt het beste deel: dit gerecht kan worden gemaakt in de oven OF op de barbecue. Jaja, of je nu binnen wilt blijven en je oven wilt gebruiken of naar buiten wilt gaan en die grill vaardigheden wilt laten zien, deze traybake is een keeper.

Nog gezond ook

Deze traybake zalm en asperges is niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens supergezond! Zalm zit boordevol omega-3 vetzuren die goed zijn voor je hart en asperges zitten vol met vitamines en mineralen. Dus terwijl je geniet van dit heerlijke gerecht, geef je ook nog eens een boost aan je gezondheid – win-win!

Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om indruk te maken op de fam met dit eenvoudige recept, dat zo lekker smaakt dat ze denken dat je urenlang in de keuken hebt gestaan. Maar wij weten wel beter, toch?

Traybake zalm en asperges
Totale tijd30 minuten

Traybake zalm & asperges

3.83 van 39 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 4 zalmfilets
  • 1 bundel groene asperges
  • 400 gram rode cherrytomaten rood en oranje
  • Mais uit potje
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • Voor de zalm topping
  • Handje panko broodkruimels
  • Handje pistachenoten fijngehakt
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • snufje zout
  • snufje peper

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven (of BBQ) voor op 200 graden.
  • Snijd alle groenten fijn en leg alles op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Besprenkel de ingrediĆ«nten met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de panko, pistachenootjes, honing, olijfolie en peterselie met zout en peper in een kom voor de topping.
  • Leg de zalmfilets op de bakplaat tussen de groenten en bedek met een dikke laag topping.
  • Bak de zalmfilets in 20 minuten gaar en serveer direct.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.