Traybake omelet met gegrilde paprika

Wat is een traybake omelet?

Een traybake omelet is in feite een grote omelet die je in de oven bereidt op een bakplaat. In plaats van kleine individuele omeletten in een koekenpan te bakken, maak je één grote omelet gevuld met allerlei lekkere ingrediënten. Het voordeel hiervan is dat je in één keer een complete maaltijd kunt bereiden voor meerdere personen. Ideaal dus voor een gezin of als je gasten hebt.

Een ander pluspunt is dat je de omelet kunt boordevol groenten kunt stoppen, waardoor je op een makkelijke manier aan je dagelijkse portie vitaminen en mineralen komt. In dit recept gebruiken we gegrilde paprika, maar je kunt eindeloos variëren met andere groenten zoals courgette, tomaat, spinazie of champignons. Zo kun je telkens een andere smaakcombinatie creëren.

Serveertips voor de traybake omelet

De traybake omelet is op zichzelf al een complete maaltijd, maar je kunt er verschillende dingen bij serveren om er een uitgebreidere maaltijd van te maken. Enkele ideeën:

De omelet is ook heerlijk als lunch of zelfs als borrelhapje. Je kunt hem dan in kleinere stukjes snijden en serveren op een feestelijk bord.

Variaties op de omelet

Zoals gezegd kun je dit recept op oneindig veel manieren variëren door andere groenten of ingrediënten toe te voegen. Enkele suggesties:


  • Voeg gehakte spinazie en feta toe voor een Griekse twist


  • Gebruik gegrilde courgette en mozzarella voor een Italiaanse variant


  • Voeg stukjes gerookte zalm en kappertjes toe voor een luxe brunch-omelet


  • Maak een vegetarische versie met champignons, paprika en ui


  • Gebruik restjes gekookte aardappel, spek en cheddar voor een hartige omelet

De traybake omelet met gegrilde paprika is een fantastisch gerecht dat makkelijk te maken is, goed vult en bomvol smaak en voedingsstoffen zit. Het is de perfecte oplossing voor drukke avonden wanneer je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Door te variëren met ingrediënten kun je dit recept telkens een nieuwe draai geven.

Probeer deze heerlijke omelet eens uit en laat mij weten wat je ervan vindt. Heb je zelf nog lekkere variaties bedacht? Ik ben benieuwd!

Traybake omelet miljuschka
Totale tijd15 minuten

Traybake omelet met gegrilde paprika

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 rode ui
  • 3-4 el olijven
  • 2 tomaten
  • 1/2 pot gegrilde rode of gele paprika’s ca 250 gr
  • 100 gr feta
  • 1 el kappertjes
  • 1 takje oregano
  • 1 takje munt
  • peper en zout
  • Lekker met brood/ en of salade

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte. Vet alvast een bakplaat (ca 25 x 37 cm) in met boter en leg op de bodem met bakpapier.
  • Klop de eieren los in een grote kom. Voeg de melk toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Zet even apart.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen, halveer de olijven. Snijd de tomaten in stukjes. Haal de gegrilde paprika’s uit de pot en snijd ze in dunne reepjes
  • Giet het eimengsel gelijkmatig over de bakplaat. Verdeel de uienringen, olijven en stukjes tomaat over de bakplaat.
  • Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de omelet gedurende 20 minuten, of tot hij stevig en goudbruin is.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de omelet enkele minuten rusten. Verkruimel de feta over de omelet. Strooi de kappertjes over de omelet. Garneer de traybake Omelet met verse munt en oregano. Lekker met brood.

Tip!

Tip
Met de omelet traybake kun je eindeloos variëren, stukjes broccoli en plakjes spek, chorizo, champignons en paprika bijvoorbeeld. Het is perfect om je overige groenten mee op te maken.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.