Traybake met aardappel, spinazie en ei

Traybake: een snelle doordeweekse maaltijd

Voor wie nog niet bekend is met de term traybake, dit is een bakplaat of ovenschaal waarin een compleet gerecht gebakken wordt. Je kunt het vergelijken met een eenpansgerecht, maar dan in de oven. Bakplaten zijn vaak dun en hebben geen opstaande rand. Ik vind het daarom prettig om zo’n traybake in een ruime ovenschaal te maken. Deze kan vervolgens ook makkelijk in de vaatwasser. 

Heb je geen goede ovenschaal in huis? Kijk eens naar deze betaalbare glazen Pyrex-ovenschaal, of deze iets prijzigere aardewerken ovenschaal van Le Creuset. Allebei ideaal voor deze traybake met aardappel, spinazie en ei.

Tip: mijn eenpansgerecht met gele rijst met kip is ook heerlijk én makkelijk!

Traybake met aardappel

Net als in een ovenschotel, is het heerlijk om aardappelen in zo’n traybake te gebruiken. Je kunt alle soorten kiezen, dus varieer vooral. Kook de ene keer zoete aardappel en probeer de volgende keer een normale, stevige Hollandse pieper. Ik dit gerecht heb ik gekozen voor vastkokende aardappelen – deze behouden namelijk mooi hun vorm in de traybake.

Maak ook eens mijn traybake met kip, courgette en balsamico.

Traybake met spinazie en ei
Totale tijd55 minuten

Traybake met aardappel, spinazie en ei

4.50 van 54 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 tl korianderzaad
  • 4 grote vastkokende aardappels in stukken
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 2 paprika’s verschillende kleuren, zaadlijsten verwijderd, in stukken
  • 2 sjalotjes in partjes
  • 200 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 100 g bladspinazie gesneden
  • 4 eieren
  • Verse kruiden naar smaak

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Vijzel het korianderzaad ergens tussen grof en fijn in.
  • Doe de aardappels in een kom en druppel er de olijfolie overheen. Bestrooi met het gerookte paprikapoeder, het korianderzaad, zout en peper, en schep om. Spreid de aardappel uit op een grote bakplaat met opstaande randen en rooster 20 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de paprika, rode ui en kerstomaatjes over de plaat. Schep om, spreid goed uit en rooster 15 minuten.
  • Schep de spinazie erdoor en spreid opnieuw uit over de bakplaat. Maak 4 kuiltjes en breek een ei in elk kuiltje. Gaar de eieren ongeveer 5 minuten (of naar wens) en serveer met de verse kruiden eroverheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 406kcalKoolhydraten: 74gProteine: 15gVet: 7gVerzadigde vetten: 2gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 164mgNatrium: 114mgKalium: 2042mgVezels: 11gSuiker: 8gVitamine A: 4945IUVitamine C: 168mgCalcium: 109mgIJzer: 5mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.50 from 54 votes (53 ratings without comment)