Tomatenchutney

Tijd

Categorieën: Basis, Recept

Tomatenchutney recept: bereidingswijze

Een chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Het is een mengsel van fruit en/of groenten die op smaak worden gebracht met kruiden. Chutney’s zijn er in uiteenlopende, meestal sterke, smaken. Voor dit tomatenchutney recept beperken we ons tot uien en tomaten die we op smaak brengen met knoflook, pepers en massala.

Snipper de knoflook, ui en peper fijn. Als je een hakmolen of keukenmachine hebt, kan je alles heel erin doen en fijn laten hakken.

Doe 4 el plantaardige olie in een koekenpan en laat de olie warm worden. Doe daarna het mengsel van ui, knoflook en peper in de pan en laat circa 5 minuten bakken op middelmatig vuur. Als je ziet dat je mengsel lichtbruin begint te worden, doe je er 1 volle tl masala in. Laat een minuutje meebakken.

Snijd de tomaten in 4 parten, doe ze in de pan en laat het vuur op middelmatig staan, zo voorkom je dat alles aanbrandt. Roer de tomaten door het geurige mengsel en voeg het zout toe.

Zet het vuur lager en laat je tomaten in circa 8 minuten zacht worden, zodat de smaken er goed intrekken. Prak de tomaten daarna fijn met een vork in je pan en doe in een kommetje. Voeg extra zout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak. En je salsa is klaar!

Tomatenchutney

Tomatenchutney recept

No ratings yet
Bereidingstijd 25 min
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
 

Ingrediënten

 • 1 grote ui
 • 2 tot 3 knoflook teentjes
 • 1 Madame Jeanette-peper
 • 4 el zonnebloemolie
 • 1 tl masala
 • 4 tot 6 tomaten
 • 1 el zout

Instructies
 

Instructies

 • Snipper de knoflook, ui en peper fijn. Als je een hakmolen of keukenmachine hebt, kan je alles heel erin doen en fijn laten hakken.
 • Doe 4 el plantaardige olie in een koekenpan en laat de olie warm worden. Doe daarna het mengsel van ui, knoflook en peper in de pan en laat circa 5 minuten bakken op middelmatig vuur. Als je ziet dat je mengsel lichtbruin begint te worden, doe je er 1 volle tl masala in. Laat een minuutje meebakken.
 • Snijd de tomaten in 4 parten, doe ze in de pan en laat het vuur op middelmatig staan, zo voorkom je dat alles aanbrandt. Roer de tomaten door het geurige mengsel en voeg het zout toe.
 • Zet het vuur lager en laat je tomaten in circa 8 minuten zacht worden, zodat de smaken er goed intrekken. Prak de tomaten daarna fijn met een vork in je pan en doe in een kommetje. Voeg extra zout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak. En je chutney is klaar!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!