Toasted ravioli
Vandaag duiken we in de wereld van toasted ravioli. Ik kan je alvast verklappen dat deze wereld er smaakvol en Italiaans uit ziet. De basis van toasted ravioli bestaat uit pastadeegkussentjes, oftewel ravioli. Deze kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken. Je verandert ‘ravioli’ in ‘toasted ravioli’, door er een heerlijk krokant laagje aan toe te voegen. Dat laagje maak ik van geraspte kaas, venkelzaad en broodkruim. Het geeft een mega lekkere crunch!
Italiaanse borrelplank
De toasted ravioli is ontzettend lekker in combinatie met mijn zelfgemaakte pesto boter. Wil je een volle borrelplank maken? Combineer dit hapje dan ook zeker met mijn gemarineerde olijven en feta en whipped ricotta met gemarineerde tomaten. Probeer jij dit verrassende borrelplank feestje uit?

Toasted ravioli
Ingrediënten
- 250 g verse ravioli bijvoorbeeld paddenstoelen en kaas
- 2 eieren
- 60 gr broodkruim
- 1 el venkelzaad
- 6 takjes tijm
- 40 gr geraspte pecorino kaas
- 2-3 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Klop de eieren los in een mengkom. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe ze samen met het broodkruim, de geraspte kaas en het venkelzaad in een andere mengkom. Schep om zodat de ingrediënten goed verdeeld zijn.
- Haal de ravioli door de eieren en daarna door het broodkruim tot ze rondom goed bedekt zijn en leg ze in een enkele laag op de bakplaat. Druppel een klein beetje olijfolie op de ravioli.
- Bak de ravioli in 15 minuten knapperig. Serveer ze op de borrelplank, lekker met de pesto boter.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.