Tiramisu roomijsjes

Het geheel wordt afgemaakt met pure chocolade. Deze tiramisu roomijsjes zijn decadent, zoet en perfect om uit te delen aan je geliefden. Enne, vergeet er zelf ook niet eentje te pakken…

Proost met koffie en likeur!

Wil je de ijsjes een volwassen twist geven? Voeg een scheutje koffielikeur zoals Amaretto of Tia Maria toe aan het roommengsel. Dit zorgt voor een heerlijke extra dimensie, net als bij de klassieke tiramisu. Natuurlijk niet voor de kids, maar voor jezelf? Zeker weten doen!

DIY dipper alert

Een lekkere extra touch: smelt wat pure chocolade en dip je roomijsje erin. Strooi er direct wat gehakte hazelnoten of mini-chocoladekrullen overheen. Niet alleen ziet het er spectaculair uit, het smaakt ook waanzinnig goed.

Toch liever gewone tiramisu maken? Mijn favoriete tiramisu recept vind je hier.

Tiramisu roomijsjes

Heb je ijsjes over? (Dat zou een wonder zijn, maar toch). Wikkel ze in bakpapier en bewaar ze in een afgesloten bakje in de vriezer. Zo blijven ze vers en heerlijk romig voor je volgende craving.

Buon appetito en geniet van deze zalige tiramisu-twist op een stokje!

Tiramisu roomijsjes
Totale tijd6 uur 30 minuten

Tiramisu roomijsjes

4.56 van 9 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 personen
  • 225 g mascarpone
  • 140 g fijne kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml espresso afgekoeld
  • 50 ml koffielikeur
  • 3 lange vingers verkruimeld
  • 50 g pure chocolade geraspt

Bereidingswijze: 

  • Doe de mascarpone en kristalsuiker in een grote mengkom en klop met een mixer door elkaar. Klop de slagroom er zorgvuldig doorheen, gevolgd door espresso en 125 ml water.
  • Verdeel het mengsel over twee kommen en voeg de koffielikeur toe aan een van de kommen. Roer goed door.
  • Vul 12 ijsvormpjes voor ijslolly’s tot de helft met het espressomengsel. Giet daarna de ijsvormpjes tot 1-1,5 cm onder de rand vol met het roommengsel. Doe er nog geen stokjes in. Zet de ijsjes 30 minuten in de vriezer.
  • Meng de verkruimelde lange vingers met de geraspte chocolade en strooi in de vormpjes. Steek de stokjes in de ijsjes en laat ze nog ten minste 6 uur bevriezen.
  • NB.: Het precieze aantal ijsjes is afhankelijk van de grootte van de ijslollyvorm.

Tip!

Het gebruik van de likeur is optioneel. Je kunt dit desgewenst gewoon weglaten.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.