Het geheel wordt afgemaakt met pure chocolade. Deze tiramisu roomijsjes zijn decadent, zoet en perfect om uit te delen aan je geliefden. Enne, vergeet er zelf ook niet eentje te pakken…
Tiramisu ijs
Imagine de klassieke smaak van tiramisu, romige mascarpone, intense espresso, krokante lange vingers, maar dan in een ijsje: dat is precies wat dit recept levert. Je mixt een zachte basis van mascarpone, slagroom en suiker, voegt afgekoelde espresso en eventueel een scheutje koffielikeur toe, vult ijsvormpjes, en strooit er verkruimelde lange vingers en geraspte pure chocolade overheen voor een crunchātouch. Ā
Deze variant is perfect als verfrissend dessert op warme dagen of juist als verrassend nagerecht tijdens een kerstdiner: koel, romig en vol koffieākarakter. En het mooie: je maakt het van tevoren, dus op het moment zelf hoef je alleen nog te serveren.
Daarbij kun je eindeloos variĆ«ren, denk aan het toevoegen van hazelnoten, cacaopoeder of zelfs een alcoholvrije likeurāsubstituut zodat iedereen mee kan genieten. Kortom: een moderne twist op een Italiaanse klassieker.
Tiramisu ijs met koffie en likeur!
Wil je de tiramisu ijsjes een volwassen twist geven? Voeg een scheutje koffielikeur zoals Amaretto of Tia Maria toe aan het roommengsel. Dit zorgt voor een heerlijke extra dimensie, net als bij de klassieke tiramisu. Natuurlijk niet voor de kids, maar voor jezelf? Zeker weten doen!
DIY dipper alert voor je tiramisu ijs!
Een lekkere extra touch over je tiramisu ijs: smelt wat pure chocolade en dip je roomijsje erin. Strooi er direct wat gehakte hazelnoten of mini-chocoladekrullen overheen. Niet alleen ziet het er spectaculair uit, het smaakt ook waanzinnig goed.
Toch liever gewone tiramisu maken? Mijn favoriete tiramisu recept vind je hier.

Heb je ijsjes over? (Dat zou een wonder zijn, maar toch). Wikkel ze in bakpapier en bewaar ze in een afgesloten bakje in de vriezer. Zo blijven ze vers en heerlijk romig voor je volgende craving.
Buon appetito en geniet van deze zalige tiramisu-twist op een stokje!

Tiramisu roomijsjes
Ingrediƫnten
- 225 g mascarpone
- 140 g fijne kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 50 ml espresso afgekoeld
- 50 ml koffielikeur
- 3 lange vingers verkruimeld
- 50 g pure chocolade geraspt

Bereidingswijze:
- Doe de mascarpone en kristalsuiker in een grote mengkom en klop met een mixer door elkaar. Klop de slagroom er zorgvuldig doorheen, gevolgd door espresso en 125 ml water.
- Verdeel het mengsel over twee kommen en voeg de koffielikeur toe aan een van de kommen. Roer goed door.
- Vul 12 ijsvormpjes voor ijslollyās tot de helft met het espressomengsel. Giet daarna de ijsvormpjes tot 1-1,5 cm onder de rand vol met het roommengsel. Doe er nog geen stokjes in. Zet de ijsjes 30 minuten in de vriezer.
- Meng de verkruimelde lange vingers met de geraspte chocolade en strooi in de vormpjes. Steek de stokjes in de ijsjes en laat ze nog ten minste 6 uur bevriezen.
- NB.: Het precieze aantal ijsjes is afhankelijk van de grootte van de ijslollyvorm.

Tip!
- Recepten
- Dessert
- Feestdagen recepten
- IJs recepten
- Italiaanse recepten
- Kerst desserts
- Kerstrecepten
- Koffie recepten
- Valentijn recepten
- Wereldkeuken
- Zoete recepten
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka