Thaise rode curry – Nina Pierson

In de tweede aflevering van Eetgeheimen de podcast is ondernemer en auteur Nina Pierson bij mij te gast. Ze vertelt over de maaltijden die haar herinneren aan haar jeugd in Thailand, haar Zweedse roots en over het succes van SLA

Na iedere aflevering ontwikkel ik een recept geïnspireerd op mijn gast. Nina is gek op Thaise curry. Daar kon ik wel iets mee! 

Hier luister je de tweede aflevering van Eetgeheimen:

Thaise rode curry

De Thaise keuken is natuurlijk ontzettend veelzijdig, maar ik koos dit keer voor een lekkere – en makkelijk – Thaise rode curry. In de oorspronkelijke versie worden hele kleine Thaise aubergines gebruikt, maar je kunt dit lekkere gerecht ook prima met standaard aubergines maken.

Voor de curry kun je kaffir limeblaadjes gebruiken of gedroogde curry bladeren. De verse kun je nog wel kopen bij diverse toko’s, maar de gedroogde zijn vaak wat makkelijker te vinden. Beiden zijn lekker.

Ik laat de Thaise rode curry in totaal ongeveer een 50 minuten rustig doorkoken. De smaken hebben dan de tijd om goed in trekken. Serveer de Thaise rode curry met een lekkere rijst en wat verse broccoli of bimi. Kun je Thaise basilicum vinden dan is dat erg lekker erbij. 

Check ook vooral de Thaise vegan curry.

thaise rode curry

Rode curry met kip en aubergine (Nina Pierson)

4.23 van 172 stemmen
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 personen
Calorieën 448 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 el rode curry pasta
  • 4 kaffir lime blaadjes
  • 500 ml kokosmelk
  • 400 gr kipdijfilet in stukken
  • 2 aubergines. In blokes
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 3 el vissaus
  • 1 el suiker
  • Serveer met witte rijst
  • Bimi
  • Partje limoen
  • Thaise basilicum

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olie in een pan op laag vuur en voeg de currypasta en kaffirlimoenblaadjes toe. Roer zachtjes tot de curry en de olie goed gemengd zijn.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Voeg de kipstukjes toe en laat het sudderen tot de kip gaar is. Voeg 200 ml water en de aubergines en de chilipeper toe en laag het nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met de vissaus en de suiker.
  • Serveer met witte rijst, gekookte bimi en een partje limoen. Tip: lekker met wat basilicum.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 448kcalKoolhydraten: 22gProteine: 25gVet: 32gVerzadigde vetten: 25gTrans Fat: 1gCholesterol: 95mgNatrium: 1171mgKalium: 1120mgVezels: 7gSuiker: 12gVitamine A: 776IUVitamine C: 23mgCalcium: 65mgIJzer: 6mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.