Taart recepten

Plantaardige verjaardagstaart recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 1 uur
  • Bereiden 30 min.
  • Aantal personen Diverse mogelijkheden

Ingredienten

Vegan Cake basis

200 g bloem

200 g suiker

1 theelepel baking soda

1/2 theelepel zout

100 ml @becel_nl vloeibaar

1 theelepel vanille extract

1 theelepel amandel extract

3 eetlepels discodip

1 eetlepel azijn

200 ml amandelmelk op kamertemperatuur

Vegan Botercreme

300 g Becel pure

750 g poedersuiker

90 ml amandelmelk

6 eetlepels discodip

Benodigheden

3 bakvormen 16 cm bekleed met bakpapier

Sharing is caring!

Recept Plantaardige verjaardagstaart: bereidingswijze

De ultieme discodip vegan verjaardagstaart! Want plantaardig hoeft echt niet saai en suf te zijn. Enjoy!

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Roer de bloem, suiker, baking soda en zout door elkaar.

Doe hierbij de Becel vloeibaar, amandelmelk en extract bij.

Roer door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten.

Roer de discodip erdoor.

Roer de azijn erdoor en stort in iedere bakvorm dezelfde hoeveelheid beslag.

Zet 30 minuten in de oven.

Check of de taart helemaal gaar is door een saté-prikker in te steken. Komt die er droog uit dan is de taart goed. Anders nog 5 minuten terug zetten.

Laat eerst 7 minuten afkoelen in de pan en stort ze daarna op een rekje zodat ze helemaal kunnen afkoelen.

Nu beginnen we aan de vegan boter crème.

Roer de Becel pure glad in de keukenmachine.

Doe er stap voor stap poedersuiker en amandelmelk bij. Om en om.

Totdat het een mooie gladde massa is.

Doe dit langzaam en neem er de tijd voor. Ik ben er makkelijk 10 minuten zoet mee.

Pak een bord en doe er een lik vegan boter crème op.

Plak hierop een vegan cake. Besmeer met boter crème aan de bovenkant en stapel zo door.

Smeer de zijkanten van de cakes af en zet 10 minuten in de vriezer.

Smeer nog eens mooi af en begin met versieren. Ik heb er toefjes op gespoten en discodip ertegenaan geplakt.

Tip! De discodip voor taarten moet wel van goede kwaliteit zijn. Normale smelt weg qua kleur. Ik haal die van mij bij @lifeofpieamsterdam

#puurenplantaardig #100%plantaardig #vegan

Nog meer lekkers