Bakken met regen
Wat een weer is het ineens he… Het leek me dat jullie wel een extra lekker en makkelijk bakrecept kunnen gebruiken dus vandaar mijn overheerlijke peer frangipane taart!
Peer frangipane taart
Ik hou van frangipane. Zo lekker om dat overal in te verwerken! En het is ook nog eens heel veelzijdig. In dit geval drukte ik stukjes peer in de frangipane voor het in de oven ging. Maar je kunt natuurlijk elke soort fruit gebruiken die je voorhanden hebt. Rabarber is er ook geweldig in. Maar ook appel, nectarines, abrikozen enzovoort. Laat je dus niet tegenhouden als je geen peer in huis hebt en geen zin hebt om door de regen naar de supermarkt te rijden.
Stappen voor de frangipane
Er zitten wel wat stappen aan het maken van deze taart, maar ingewikkeld is het echt niet. Volg gewoon de beschrijving en dan kan het eigenlijk niet mis gaan.

Heerlijke frangipane taart met peer
Ingrediënten
Ingrediënten
Deeg
- 310 gr bloem
- 56 gr suiker
- Flinke snuf zout
- 226 gr ongezouten boter gekoeld en in kleine blokjes
- 3 el ijskoud water of net genoeg om het deeg bij elkaar te brengen
Frangipane
- 125 gr zachte boter
- 125 gr poedersuiker
- 1/2 tl amandel extract
- 3 eieren
- 125 gr amandelmeel of hazelnootmeel
- 30 gr bloem
Topping
- Peer
Bereidingswijze:
Instructies
- Minstens 30 minuten voor je klaar bent om te gaan uitrollen en bakken bereid je je deeg voor. In de kom van een keukenmachine, uitgerust met een plastic mes, doe je de bloem, suiker en het zout en druk een paar keer op de pulse knop. Voeg de boter toe en doe dit nogmaals, ongeveer 40-50 keer of tot de boter door de bloem is gemengd en het grof is en een beetje lijkt op de consistentie van kleine erwtjes
- Voeg langzaam het water toe terwijl de motor draait. Voeg net genoeg toe totdat het deeg samen komt in een losse kruimelige bal.
- Leeg de kom boven een licht met bloem bestoven aanrechtblad. Maak er een platte schijf van ongeveer 2 cm dik, rol in plastic folie en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Frangipane
- Om de frangipane te maken doe je de zachte boter en de poedersuiker samen in een mengkom en mix tot het romig en luchtig is geworden.
- Voeg de eieren er een voor een aan toe en meng elke keer goed door. Het zal er een beetje uit gaan zien alsof het aan het schiften is, maar maak je geen zorgen; het komt weer goed!
- Voeg het amandelextract toe terwijl de machine draait en voeg de bloem en het amandelmeel beetje voor beetje toe.
- Zodra je klaar bent om je taart in elkaar te zetten haal je het deeg uit de koelkast en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het deeg uit tot het dun genoeg is en leg het met je deegroller of met je handen in de klaarstaande vorm. je kunt een grote vorm gebruiken of een paar kleine. Het makkelijkste is het om een vorm te gebruiken met een losse bodem. Die werken het prettigste. Leg je deeg voorzichtig in de vorm en verwijder het overtollige deeg.
- Bak je taart eerst blind. Dit doe je door een stuk bakpapier op het deeg te leggen en hierop gewichtjes te doen. Je kunt dure bakbonen gebruiken of rijst of gedroogde peulvruchten
- Bak het blind voor ongeveer 20 minuten op 180 C. Haal de vormpjes eruit, verwijder de bakgewichten en bestrijk het deeg met een geklutst ei. Doe terug in de oven en bak het nog eens 10 minuten.
- Haal uit de oven.
- Doe de frangipane vulling in de vorm en strijk de bovenkant glad. Snij de peer in mooie dunne plakjes en druk die in de frangipane vulling.
- Doe de taart in de oven en bak 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat iets afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.