Traditionele appeltaart
Met dit traditionele appeltaart recept bak je mijn favoriete taart. Het is echt heel eenvoudig om te maken en altijd een gegarandeerd succes. Perfect als je vrienden of familie over de vloer krijgt.
Het liefste eet ik de appeltaart als het nog een klein beetje warm is. Niet te heet, maar wat is er nou lekkerder dan een warme appeltaart. Met slagroom uiteraard of serveer het eens met een bol vanille ijs (en die slagroom past daar ook goed bij!)

Traditioneel appeltaart recept
Ingrediënten
Deeg
- 125 g roomboter op kamertemperatuur
- 350 g bloem
- 1 mespunt zout
- 250 g suiker
- 2 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 1 eigeel
Vulling
- 1,5 kg appels een mix van goudreinet/jonagold in blokjes en schoongemaakt maar niet geschild
- 75 g rietsuiker
- 1 eetlepel koekkruiden/kaneel
- Zo maak je het.
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil de appels en snij ze in blokjes. Zo groot of klein als je wil. Ik hou van grote stukken appel maar misschien jij juist van kleine stukjes. Meng de blokjes appel met de kaneel en de rietsuiker maar hou een eetlepel rietsuiker apart.
Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar.
Meng hierdoor de eieren en boter en kneed het geheel tot een deeg.
Maak er 2 bollen van. Leg iedere bol tussen 2 lagen plasticfolie en rol uit tot een dunne plak.
Leg de plakken even weg in de vriezer.
Trek de ene kant van de plasticfolie eraf en leg dat in de vorm. Trek dan de andere laag eraf.
Vul met de appels.
Doe de andere laag deeg erop. Strijk af met eigeel en bestrooi met rietsuiker.
Bak een uur in de oven. Serveer met ongezoete, geslagen slagroom.
Tip! Je kan door de vulling noten en/of rozijnen doen.