Taart recepten

Dit recept valt onder

Appeltaart recept

Ingredienten

Deeg

125 g roomboter op kamertemperatuur

350 g bloem

1 mespunt zout

250 g suiker

2 theelepel bakpoeder

2 eieren

1 eigeel

Vulling

1,5 kg appels een mix van goudreinet/jonagold in blokjes en schoongemaakt maar niet geschild

75 g rietsuiker

1 eetlepel koekkruiden/kaneel

Recept Appeltaart: bereidingswijze

Met dit appeltaart recept bak je een overheerlijke appeltaart. Dit appeltaart recept is makkelijk om te maken. Zonder al te veel moeite zet je je gezin, familie en vrienden een heerlijke appeltaart voor. Succes verzekerd! Ik eet de appeltaart het liefst een beetje warm. Want er is niets zo lekker als een warme appeltaart. Een lekkere toef slagroom erop en het is helemaal af. Genieten maar!

Zo maak je het.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Schil de appels en snij ze in blokjes. Zo groot of klein als je wil. Ik hou van grote stukken appel maar misschien jij juist van kleine stukjes. Meng de blokjes appel met de kaneel en de rietsuiker maar hou een eetlepel rietsuiker apart.

Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar.

Meng hierdoor de eieren en boter en kneed het geheel tot een deeg.

Maak er 2 bollen van. Leg iedere bol tussen 2 lagen plasticfolie en rol uit tot een dunne plak.

Leg de plakken even weg in de vriezer.

Trek de ene kant van de plasticfolie eraf en leg dat in de vorm. Trek dan de andere laag eraf.

Vul met de appels.

Doe de andere laag deeg erop. Strijk af met eigeel en bestrooi met rietsuiker.

Bak een uur in de oven. Serveer met ongezoete, geslagen slagroom.

Tip! Je kan door de vulling noten en/of rozijnen doen.

Nog meer lekkers