Supersnelle zomerse spaghetti met burrata

Supersnel, friszoet en überromig: deze zomerse spaghetti met burrata zet ik graag op tafel op zonnige dagen. De tomaten meng je rauw met de pasta, dus een kind kan de was doen.

Spaghetti met rauwe tomatensaus

Spaghetti en tomaten zijn een match made in heaven. Voor deze spaghetti met burrata en tomaat maak ik gebruik van rauwe tomaten. Dat is niet alleen supersnel, maar zo maak je ook optimaal gebruik van de heerlijke zoetheid van de tomaten. Omdat je in dit gerecht maar zo weinig ingrediënten gebruik, kies ik voor de beste kwaliteit die ik me kan veroorloven. Dat proef je straks echt terug in het eindresultaat. Het helpt als je dit gerecht maakt in de zomer, want dan zijn de tomaten op hun allerbest en niet zo duur. Kies als het even kan voor tomaten aan de tak: trostomaten of een kleiner ras die je koopt met het steeltje er nog aan. Die hebben over het algemeen de meest aromatische geur en rijke smaak. Op deze manier kun je ook heel goed tomaten opmaken die niet meer op hun mooist zijn. Een rimpelig velletje bijvoorbeeld valt helemaal niet op als je ze eenmaal in stukjes hebt gesneden en gemengd hebt met de rest van de ingrediënten. Spaghetti mét burrata, zónder waste! 

Snelle knoflookolie

Een andere smaakmaker in deze spaghetti met burrata is knoflookolie. En dan niet die uit een flesje uit de supermarkt, maar zelfgemaakte. Dat is hartstikke eenvoudig om te maken. Het enige dat je hoeft te doen is knoflook zachtjes verwarmen met een milde olijfolie. Voilá: een krachtige smaakmaker die deze pasta net dat beetje extra smaak geeft. 

Lang leve burrata

De spreekwoordelijke kers op de taart van deze spaghetti met burrata is natuurlijk de burrata. Ik ken maar weinig mensen die niét spontaan gaan watertanden bij de gedachte aan deze romige, voluptueuze kaas. Burrata komt oorspronkelijk uit Italië, uit Puglia. Het is een soort mozzarella, die is gevuld met een mengsel van room en wrongel (gestremde, uitgelekte kaas). Het is de perfecte, lekker decadente aanvulling op deze verder heel eenvoudige spaghetti. Ik koos hier voor vier kleinere bolletjes burrata, maar je kunt een grote bol natuurlijk ook in vieren verdelen. Houd daarbij in gedachten dat de romige binnenkant er dus een beetje uitloopt zodra je de burrata aansnijdt. 

Wil je na het proeven van deze spaghetti met burrata meer burrata in je leven? Snap ik! Hier verzamelde ik een aantal van mijn favoriete burrata-recepten.

Supersnelle zomerse spaghetti met burrata
Totale tijd15 minuten

Supersnelle zomerse spaghetti met burrata

4.41 van 42 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 400 g spaghetti
  • 1 rode ui heel fijngesnipperd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rijpe tomaten naar keuze in kleine blokjes
  • ½ bosje basilicum blad grof gehakt
  • 4 kleine bolletjes burrata in totaal 200 g

Bereidingswijze: 

  • Kook de spaghetti (volgens de aanwijzingen op de verpakking) net beetgaar.
  • Mix intussen de rode ui met de balsamicoazijn in een kommetje en laat 5 minuten trekken.
  • Doe de knoflook en olijfolie in een grote koekenpan, zet op laag vuur en laat 5 minuten trekken. Let op dat de knoflook niet bruin wordt, dan staat het vuur te hoog!
  • Meng de tomaten en basilicum door de ui en azijn.
  • Giet de spaghetti af en voeg direct toe aan de koekenpan. Schep 1 minuut om zodat de pasta de knoflookolie opneemt.
  • Verdeel de spaghetti over borden, top af met het tomatenmengsel en een bolletje burrata.
  • Lekker met een salade.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Supersnelle zomerse spaghetti met burrata

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.41 from 42 votes (41 ratings without comment)