Supersnelle tiramisu

Maar het maken van een goede tiramisu is weliswaar niet ingewikkeld maar je moet er wel een beetje voorbereiding voor doen. Stel dat je daar nu geen zin in hebt of je bedenkt last minute dat je wat lekkers wilt maken. Dan is deze supersnelle tiramisu de ultieme uitkomst.

Alle smaken die je zo lekker vindt van een tiramisu maar dan klaar in een paar minuten. Ik wil nooit meer anders.

Om het te maken begin je met het opkloppen van de slagroom. Vervolgens voeg je hier de mascarpone, lemoncurd en poedersuiker aan toe en je klopt het even door.

Niet te lang, je wilt geen geschifte slagroom natuurlijk. Het is genoeg als de klontjes erdoor zijn.

Supersnelle tiramisu

Opmaken

Net als bij mijn ‘normale’ tiramisu maak ik een mix van koffie en amaretto. Ik breek de koekjes onderin de glazen en druppel hier de mix overheen. Dat is dus anders dan de normale manier waarbij je de lange vingers doopt.

Je kunt hier ook variëren met de koekjes. Bitterkoekjes zijn lekker, maar ook cantuccini koekjes of gewoon lange vingers. Dat kan allemaal.

Ik doe de slagroom mascarpone mix in een spuitzak. Dat voorkomt vieze glazen en werkt wat makkelijker. Daarop komt nog wat gehakte chocola en of verkruimelde koekjes en je bent klaar om te serveren!

Supersnelle tiramisu
Totale tijd15 minuten

Supersnelle tiramisu

De smaken van de klassieker maar dan heel erg snel!
4.21 van 110 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 100 gr bitterkoekjes
  • 2 el koude koffie
  • 2 el amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom geklopt, zonder suiker
  • 1 el lemoncurd
  • 50 gr pure chocola gehakt plus optioneel cacaopoeder
  • 3 el poedersuiker of meer naar smaak
43009 LOR Mil Square4 300x250px V3

Bereidingswijze: 

  • Klop de slagroom tot zacht pieken. Voeg de mascarpone, poedersuiker en lemoncurd toe en klop dit even kort door tot een glad geheel.
  • Neem vier mooie glazen en breek onderin het glas de bitterkoekjes.
  • Meng de koffie en de amaretto en druppel dit over de koekjes heen. Laat het even staan zodat de koekjes de vloeistof op kunnen nemen.
  • Afhankelijk van het formaat van je glas kun je nu of 1 laag maken of meerdere laagjes.
  • Elke laag bestaat uit koekjes en wat van het mascarponemengsel.
  • Versier de tiramisu met wat mini bonbons en ouderwets zeebanket, de toef bovenop is opgespoten mascarponeroom, doe hiervoor de room in een spuitzak en hopla! Serveer direct of bewaar in de koeling tot gebruik.
43009 LOR Mil Square4 300x250px V3

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 610kcalKoolhydraten: 41gProteine: 9gVet: 44gVerzadigde vetten: 27gTrans Fat: 1gCholesterol: 97mgNatrium: 131mgKalium: 114mgVezels: 2gSuiker: 33gVitamine A: 1247IUVitamine C: 1mgCalcium: 113mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.