Maar het maken van een goede tiramisu is weliswaar niet ingewikkeld maar je moet er wel een beetje voorbereiding voor doen. Stel dat je daar nu geen zin in hebt of je bedenkt last minute dat je wat lekkers wilt maken. Dan is deze supersnelle tiramisu de ultieme uitkomst.
Alle smaken die je zo lekker vindt van een tiramisu maar dan klaar in een paar minuten. Ik wil nooit meer anders.
Om het te maken begin je met het opkloppen van de slagroom. Vervolgens voeg je hier de mascarpone, lemoncurd en poedersuiker aan toe en je klopt het even door.
Niet te lang, je wilt geen geschifte slagroom natuurlijk. Het is genoeg als de klontjes erdoor zijn.

Opmaken
Net als bij mijn ‘normale’ tiramisu maak ik een mix van koffie en amaretto. Ik breek de koekjes onderin de glazen en druppel hier de mix overheen. Dat is dus anders dan de normale manier waarbij je de lange vingers doopt.
Je kunt hier ook variëren met de koekjes. Bitterkoekjes zijn lekker, maar ook cantuccini koekjes of gewoon lange vingers. Dat kan allemaal.
Ik doe de slagroom mascarpone mix in een spuitzak. Dat voorkomt vieze glazen en werkt wat makkelijker. Daarop komt nog wat gehakte chocola en of verkruimelde koekjes en je bent klaar om te serveren!

Supersnelle tiramisu
Ingrediënten
- 100 gr bitterkoekjes
- 2 el koude koffie
- 2 el amaretto
- 250 gr mascarpone
- 100 ml slagroom geklopt, zonder suiker
- 1 el lemoncurd
- 50 gr pure chocola gehakt plus optioneel cacaopoeder
- 3 el poedersuiker of meer naar smaak

Bereidingswijze:
- Klop de slagroom tot zacht pieken. Voeg de mascarpone, poedersuiker en lemoncurd toe en klop dit even kort door tot een glad geheel.
- Neem vier mooie glazen en breek onderin het glas de bitterkoekjes.
- Meng de koffie en de amaretto en druppel dit over de koekjes heen. Laat het even staan zodat de koekjes de vloeistof op kunnen nemen.
- Afhankelijk van het formaat van je glas kun je nu of 1 laag maken of meerdere laagjes.
- Elke laag bestaat uit koekjes en wat van het mascarponemengsel.
- Versier de tiramisu met wat mini bonbons en ouderwets zeebanket, de toef bovenop is opgespoten mascarponeroom, doe hiervoor de room in een spuitzak en hopla! Serveer direct of bewaar in de koeling tot gebruik.

Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Dessert
- Feestdagen recepten
- Italiaanse recepten
- Kenwood Chef Titanium XL
- Paas recepten
- Specials
- Valentijn recepten
- Wereldkeuken
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Kenwood.