Stokbroodje gerookte makreel met koolrabikwark

Zin in een decadente lunch die toch zo klaar is? Dit stokbroodje met gerookte makreel, koolrabikwark en komkommer is alles dat je wilt. 

Mijn favo broodje gerookte makreel

Of het nu een drukke werkdag is of een relaxte zaterdag: dit broodje is altijd een goed idee. Als basis gebruik ik dikke plakken desembrood, dat ik even rooster voor de perfecte knapperigheid. Makreel is een vette vissoort, die vaak gerookt wordt voor die typisch rokerige smaak. Ik ben dol op gerookte makreel en gebruik het niet alleen op brood, maar ook in salades en zelfs in pasta. Ook lekker: in een gepofte aardappel! Vers vind ik deze vis trouwens ook heerlijk. Het is snel klaar, niet duur en zit vol smaak. Een onderschat visje als je het mij vraagt. 

De toppings

De sjieke touch van dit broodje zit ‘m in de toppings. Een daarvan is de koolrabikwark. Dat maak je door een koolrabi, die qua smaak een beetje doet denken aan radijs, te raspen en te mengen met een beetje kwark. Voilá: een ‘saus’ die perfect combineert met de gerookte makreel, die van zichzelf een nogal uitgesproken smaak heeft. Hier gebruik ik kleine blokjes komkommer voor frisheid en iets knapperigs, en maak ik het broodje af met een mengsel van sojasaus en honing

Sandwich met makreel
Totale tijd30 minuten

Stokbroodje gerookte makreel met koolrabikwark en komkommer

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 koolrabi geschild, geraspt of in julienne
  • 1 tl fijn zout
  • 125 g kwark
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1/4 rode chilipeper fijngesneden
  • Rasp van 1 limoen
  • 4 grote plakken desembrood geroosterd
  • 300 g graatloze gerookte makreel in stukjes
  • 1/4 komkommer in blokjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 takjes dille

Bereidingswijze: 

  • Doe de koolrabi met het zout in een mengkom. Kneed met je handen door elkaar en laat 15 minuten trekken. Knijp de koolrabi uit, gooi het vocht dat eruit is gekomen weg en meng de koolrabi in de uitgespoelde mengkom met de kwark, knoflook, chilipeper en limoenrasp.
  • Beleg de stokbroodjes met koolrabikwark, makreel, komkommer en dille. Roer de sojasaus en honing door elkaar en serveer bij de stokbroodjes.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Sandwich met makreel

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.