Gebakken spitskool
Dit is misschien een manier van het bereiden van spitskool die je nog niet eerder hebt uitgeprobeerd. Ik gebruik spitskool vaak om lekker langzaam te garen in een pannetje met kerrie bijvoorbeeld, maar deze manier op de barbecue is ook echt heerlijk.
Past ook goed bij een lekkere bavette bijvoorbeeld en dan als dessert de zoete marshmallow spiesjes.
Puntje van aandacht
Afhankelijk van het formaat van je spitskool is het handig om van tevoren even na te denken of je hem in vieren gaat snijden of door het midden. Als de spitskool niet al te groot is kan het zijn dat het slap gaat hangen als je het door vieren snijd. Kijk dus even goed naar het formaat van je kool.
Serveer de spitskool met lekker veel misoboter en je hebt een top bijgerecht voor op de barbecue! (of in de grillpan)

Spitskool met misoboter van de barbecue
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 grote spitskool of 2 kleintjes
- 50 gr boter
- 2 el miso
- 1 el fijngesneden bieslook
- 1 citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Snijd de spitskool in vieren, recht door de kern zodat de bladeren eraan blijven. Bij kleine spitskooltjes snijd je ze door de helft.
- Besmeer de platte kanten met olijfolie en bestrooi licht met peper en zout. Grill op de barbecue tot ze mooi bruin zijn en de kool zacht is.
- Smelt intussen de boter au bain marie tot niet helemaal vloeibaar maar wel zacht. Meng de miso erdoor en breng op smaak met citroensap.
- Serveer de gebarbecuede spitskool warm, schenk de misoboter eroverheen en garneer met bieslook.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.