Zoete verrassing
Deze heerlijke zoete spiesjes zijn een fijne verrassing na een avondje barbecue. Je kunt ze natuurlijk op de barbecue zelf bereiden, maar het nadeel daarvan is wel dat alles plakkerig wordt. De marshmallows verbranden relatief snel.
Een handiger manier is om het boven een vuur te houden. Lange pennen zijn dan wel handig om je vingers niet te verbranden. Dus heb je een vuurkorf staan dan kun je daar deze spiesjes prima in bereiden.
Het kan uiteraard wel op de barbecue maar hou het dan wel goed in de gaten!
Of maak voor iedereen lekkere vijgen-ijsjes!

Zoete spiesjes met marshmallows en witte chocola
Ingrediënten
Ingrediënten
- 8 aardbeien
- 8 stukjes ananas
- 8 marshmallows
- 100 gram witte chocolade
- 1 takje basilicum
Bereidingswijze:
Instructies
- Rijg de aardbeien, ananas en marshmallows om en om op 4 spiesjes.
- Rooster de spiesjes boven de barbecue, pas op dat ze niet te bruin worden.
- Smelt de chocolade au-bain-marie en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.
- Leg de geroosterde spiesjes op een bord, giet de chocolade er in een dun straaltje overheen en maak af met de basilicum.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.