Malse bavette
Een bavette is waarschijnlijk een van de ondergewaardeerde stukjes vlees, maar absoluut een van mijn favorieten. Het is een mager stuk vlees en wordt ook wel vanglap genoemd.
Je kunt een bavette het beste bereiden tot medium rare, dan vind ik hem persoonlijk het allerlekkerste. Het is geen dik stuk vlees dus heeft maar weinig tijd nodig op de barbecue of in de grillpan. Hou daar dus rekening mee met bereiden.
Bavette met chimichurri
Voor het bereiden van de bavette kun je het beste even dit artikel bekijken waarin alle tips en de verschillende bereidingsmethodes worden uitgelegd. En als bonus kun je het vlees er ook meteen bestellen.
Voor het maken van de bavette met chimichurri zorg je eerst dat de barbecue goed heet is of de grillpan. Je hebt een kerntemperatuur nodig van ongeveer 52˚C. Dit is medium rare. Naar mijn mening is het doodzonde om het vlees verder door te bakken maar ietsje hoger tot medium is alsnog heerlijk mals. De keus is natuurlijk aan jou voor deze bavette met chimichurri.
Chimichurri maken
Voor het maken van een goede chimichurri heb je vooral veel kruiden nodig. Welke je erin doet is ook weer persoonlijk. Er zijn veel verschillende keuzes, maar ik vind koriander en peterselie met een beetje munt altijd heerlijk.
Behalve de kruiden is een goede olijfolie ook noodzakelijk.
Ook lekker op de barbecue is dit recept met varkensrugfilet

Bavette met chimichurri van de barbecue
Ingrediënten
Ingrediënten
- Bavette van ongeveer 500 gr
- Peper en zout
- Chimichurri
- 50 gr koriander
- 50 gr peterselie
- Paar takjes munt
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Instructies
- Haal eerst het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen voor je het gaat bereiden. Bestrooi met peper en zout.
- Voor het maken van de chimichurri doe je alle ingredienten bij elkaar in een blender of keukenmachine en draai het glad. Voeg olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
- Voor het bereiden van de bavette zorg je dat de barbecue goed heet is. Bak het vlees aan beide kanten ongeveer 3 minuten of tot het een kerntemperatuur van 52˚C heeft bereikt. Dit is medium rare.
- Laat het vlees voor ongeveer 8 minuten rusten voor je het aansnijdt en serveer met de chimichurri.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.