Speculaaspop cheesecake

Als dit niet leuk is dan weet ik het ook niet meer. Met deze speculaaspop cheesecake kan je Sinterklaasfeest niet meer stuk. Je weet: voor cheesecake kom ik ‘s nachts mijn bed nog uit, maar door deze cheesecake met speculaas zou ik bijna willen dat het iedere dag Sinterklaasfeest zou zijn. Geloof je me niet? Probeer dan zelf maar. 

Speculaaspop cheesecake

Voor deze speculaaspop cheesecake combineerde ik twee dingen war ik heel gek op ben: romige cheesecake en lekkere brosse speculaas. Ik gebruikte deze keer kant en klare speculaaspoppen maar niks houd je natuurlijk tegen om je eigen speculaas te maken. Kijk hier voor mijn recept. Wil  je het jezelf een keer iets makkelijker maken maar toch iets indrukwekkends op tafel zetten dan zit je met deze cheesecake gegarandeerd geramd. Het maken van deze cheesecake kost slechts 30 minuutjes – en een paar uur van je geduld, maar dan heb je ook wat.

Tip: Cheesecake blijft zo’n 2-3 dagen goed in de koelkast. Waar je bij dit soort taarten op moet letten is condensvorming. Een cheesecake krijgt in de koelkast snel een zompige bodem. Zorg dat de taart helemaal afgekoeld is voor je hem in de koelkast zet om dit te voorkomen. Daarnaast helpt een taartdoos ook tegen dit probleem.

Je kunt cheesecake ook erg goed invriezen. Vries een no-bake cheesecake in als één geheel en snijd gebakken cheesecakes juist in stukken voor je ze invriest. Verpak ieder stuk in een diepvrieszakje en haal een taartpunt uit de vriezer wanneer je cheesecake-cravings de kop opduiken. Bewaar de cheesecake maximaal 1 maand in de vriezer en ontdooi de taart rustig in de koelkast voor consumptie.

Op zoek naar nog meer Sinterklaas recepten? Kijk dan ook eens naar mijn recept voor  Sinterklaas stoofvlees, taai taai of deze hartige banketletter.

speculaaspop cheesecake
Totale tijd4 uur 30 minuten

Speculaaspop cheesecake

5 van 4 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

8 Personen
  • 3 (dezelfde) speculaaspoppen, van 250 g (ca 30-35 cm)
  • 5 gelatineblaadjes
  • 250 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 600 g roomkaas
  • 3 chocolade schrijfstiften Rood, bruin en wit voor versiering (verkrijgbaar bij kookwinkel of online)

Bereidingswijze: 

  • Scheur 2 flinke stukken aluminium folie af en leg deze op elkaar. Zorg dat de vellen groot genoeg zijn zodat de speculaaspop er in zijn geheel op past en je rondom nog 8-10 centimeter ruimte overhoudt. Leg de speculaaspop er op en vouw de randjes langs de pop omhoog, zodat er een bak/bakvorm ontstaat.
  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Verwarm 30 ml van de slagroom in een steelpannetje, knijp de gelatine uit en laat al roerende in de slagroom oplossen. Haal van het vuur.
  • Klop met een mixer 220 ml slagroom met 100 gram suiker en speculaaskruiden net stijf. Klop de roomkaas er door en roer tot slot het slagroomgelatine mengsel er doorheen. Verdeel de helft van de cheesecakevulling over de speculaaspop. Leg de tweede speculaaspop erop. Verdeel de rest van de cheesecakevulling over de tweede speculaaspop en leg hier de derde bovenop.
  • Zet tenminste 4 uur, maar nog beter een nacht, in de koelkast om op te stijven.
  • Haal de aluminiumfolie om de pop vandaan en versier als je het leuk vindt met de chocoladestiften de pop.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Speculaaspop cheesecake

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.