Angel food cheesecake met aardbei

1 uur

Deze angel food cheesecake met aardbei: zacht, zoet, fris én makkelijk om te maken. Een mooie mix tussen een klassieke angel food cake en een cheesecake! De perfecte taart voor de (volgende) zomer. 

Dit recept maakte ik voor mijn bakprogramma Bak met Miljuschka op 24Kitchen. 

Angel food cheesecake met aardbei

Angel food cheesecake met aardbei

4.58 van 21 stemmen
Totale tijd 1 uur
Gang Koek & Gebak
Porties 12 personen

Benodigdheden

  • Ronde bakvorm 23 cm

Ingrediënten
 

  • 10 eieren je gebruikt alleen de eiwitten. Dat is ongeveer 340 g eiwit
  • ½ citroen
  • 1 tl vanillepasta
  • 175 g suiker
  • 140 g bloem
  • 140 g poedersuiker
  • 1/8 tl fijn zout

Cheesecake-vulling:

  • 200 g naturel roomkaas
  • 50 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g aardbeienjam
  • 125 g slagroom
  • 10 verse aardbeien
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies
 

Voor de angel food cake:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C .
  • Je gebruikt hiervoor in totaal ongeveer 10 eieren. Je kunt er ook voor kiezen om kant- en klaar eiwit te gebruiken. Dat is tegenwoordig standaard ook in de meeste supermarkten te koop. Maak een mengkom goed vetvrij door na het schoonmaken even na te wrijven met de citroen. Splits de eieren en zorg dat er geen dooier bij komt!
  • Voeg nu het eiwit, 1 tl van het citroensap (uit de halve citroen), vanillepasta en het zout tot het goed gaat schuimen. Voeg de suiker toe en klop tot je mooie stijve pieken hebt.
  • Doe de bloem en poedersuiker bij elkaar en haal dit door een fijne zeef. Voor de zekerheid nog een keer zeven is een goed idee.
  • Voeg het bloem-suikermengsel nu beetje bij beetje toe aan je eiwitten. Dit doe je terwijl je de mixer op de laagste stand laat draaien. Het kan dat het alsnog gaat stuiven. In dat geval kun je een theedoek over de mixer heen hangen. Zo voorkom je dat alles onder zit. Zodra alles gemengd is stop je. Langer mengen is niet nodig.
  • Schraap nog even langs de bodem en zijkanten om zeker te weten dat er geen meel meer rondzweeft. Giet nu het beslag in de klaarstaande springvorm.
  • Bak de cake in de oven voor ongeveer 35 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat eerst even afkoelen voor je de cake op een rooster verder laat afkoelen..

Cheesecake-vulling

  • Klop de slagroom tot het lekker lobbig is. Helemaal stijf hoeft het zeker niet te worden. Meng daardoor de poedersuiker, roomkaas, aardbeienjam en vanille. Ik vind dit altijd het beste gaan met de mixer heel kort draaien. Dat voorkomt klontjes van de roomkaas.
  • Maak de aardbeien schoon en snij deze in mooie plakjes.

Opbouwen

  • Als de cake helemaal is afgekoeld snij je deze doormidden. De ene helft beleg je met de helft van de roomkaas en dan de helft van de aardbeiplakjes. De andere helft gaat hier bovenop en daar herhaal je het beleggen met de roomkaas en de rest van de aardbeien.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Angel food cheesecake met aardbei

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.