Cheesecake met gekonfijte sinaasappel

7 uur 10 minuten

Als cheesecake queen kon een kerstrecept van mijn favoriete dessert natuurlijk niet ontbreken. Deze cheesecake met gekonfijte sinaasappel is perfect voor de feestdagen. Nog beter, er komt geen oven aan te pas en je kunt hem perfect een of zelfs twee dagen van te voren bereiden. Scheelt weer onnodige stress op kerstavond. Vrolijk kerstfeest!

Cheesecake met gekonfijte sinaasappel

 

Gembercheesecake met gekonfijte sinaasappel

Cheesecake met gekonfijte sinaasappel

3.95 van 20 stemmen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 6 uur
Totale tijd 7 uur 10 minuten
Gang Dessert, Koek & Gebak, Zoet
Porties 8 Personen

Benodigdheden

  • Serveerschaal
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • standmixer

Ingrediënten
 

  • 250 g McVities Ginger Nuts
  • 500 g roomkaas bv Philadelphia
  • 250 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 2 cm verse gember fijngeraspt
  • rasp van 1 sinaasappel
  • scheutje brandy optioneel

Voor de gekonfijte sinaasappel

  • 1 perssinaasappel
  • 150 g suiker
  • 250 ml water

Instructies
 

  • Klop met een mixer in een grote kom de roomkaas, slagroom, poedersuiker, geraspte gember, sinaasappelrasp en brandy tot een dik en luchtig mengsel.
  • Verdeel 1-2 eetlepels van het roommengsel over je serveerschaal om een basis te vormen voor de koekstapels.
  • Besmeer een koekje met een eetlepel roommengsel, herhaal dit 5 keer en eindig met een koekje bovenop (6 koekjes op een stapel). Plaats de koekstapel met de randen naar beneden op de serveerschaal en herhaal met de overige koekjes. Verdeel de resterende room over de koekstapels en bedek ze volledig. Dek af met vershoudfolie en plaats in de koelkast gedurende de nacht of minimum 6 uur om op te stijven.

Voor de gekonfijte sinaasappel

  • Breng de suiker en water aan de kook. Was de sinaasappel en snijd in zeer dunne plakjes. Leg de plakjes in de hete siroop en zet het vuur laag. Laat ca. 20 minuten konfijten, tot de witte sinaasappelschil glazig wordt.
  • Verwarm de oven voor op 120 C. Laat de schijfjes goed op keukenpapier uitlekken en
  • Laat de schijfjes goed op keukenpapier uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de sinaasappelschijfjes ongeveer 30 minuten in de oven en laat helemaal afkoelen.
  • Versier de cheesecake met de mooie schijfjes gekonfijte sinaasappel en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.