De lekkerste pasta‘s hebben vaak weinig ingrediënten en ook deze is daar een goed voorbeeld van. Zalm, kappertjes en citroen en natuurlijk lekker veel geraspte kaas erover. Opdienen in een grote zomerse serveerschaal en genieten maar!
De kaas in deze pasta
Ik koos bij deze spaghetti met gerookte zalm voor pecorino, maar ben jij meer fan van Parmezaanse kaas dan kun je dat natuurlijk prima vervangen. Pecorino heeft net een wat andere pittige smaak. Serveer de pasta met een eenvoudige groene salade.


Spaghetti met gerookte zalm, rucola en pecorino
Ingrediënten
- 300 gr spaghetti
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 3 el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
- 1 citroen rasp + sap van 1/2
- 200 gr gerookte zalmsnippers
- 50 gr pecorino geraspt
- 50 gr rucola
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en vang daarbij een flinke scheut kookwater op.
- Verhit de olijfolie in een grote hapjespan. Bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spaghetti, kappertjes, citroenrasp en het citroensap toe. Giet er een scheut kookwater bij en laat het geheel al roerend eventjes bubbelen
- Haal de pan van het vuur. Schep de gerookte zalm, de rucola en de pecorino door en laat nog heel even meewarmen in de hitte van de pan. Serveer de pasta met zeezoutvlokken en zwarte peper erbij om erover te strooien.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.