Spaghetti met gerookte zalm, rucola en kappertjes

De lekkerste pasta‘s hebben vaak weinig ingrediënten en ook deze is daar een goed voorbeeld van. Zalm, kappertjes en citroen en natuurlijk lekker veel geraspte kaas erover. Opdienen in een grote zomerse serveerschaal en genieten maar!

 

YouTube video

 

De kaas in deze pasta

Ik koos bij deze spaghetti met gerookte zalm voor pecorino, maar ben jij meer fan van Parmezaanse kaas dan kun je dat natuurlijk prima vervangen. Pecorino heeft net een wat andere pittige smaak. Serveer de pasta met een eenvoudige groene salade.

pasta met gerookte zalm 2

pasta met gerookte zalm 2
Totale tijd15 minuten

Spaghetti met gerookte zalm, rucola en pecorino

4.34 van 137 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gr spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 1 citroen rasp + sap van 1/2
  • 200 gr gerookte zalmsnippers
  • 50 gr pecorino geraspt
  • 50 gr rucola

Bereidingswijze: 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en vang daarbij een flinke scheut kookwater op.
  • Verhit de olijfolie in een grote hapjespan. Bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spaghetti, kappertjes, citroenrasp en het citroensap toe. Giet er een scheut kookwater bij en laat het geheel al roerend eventjes bubbelen
  • Haal de pan van het vuur. Schep de gerookte zalm, de rucola en de pecorino door en laat nog heel even meewarmen in de hitte van de pan. Serveer de pasta met zeezoutvlokken en zwarte peper erbij om erover te strooien.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.