

Snelle courgettelasagna met ricotta
Ingrediënten
- neutrale olie
- 2 courgettes
- 250 g verse lasagnevellen
- 500 g ricotta
- 250 g mozzarella
- 15 g Parmezaanse kaas fijn geraspt
Voor de pistachepesto
- 75 g pistachenoten
- 40 g Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 30 g basilicum
- rasp en sap van 1 biologische citroen
- 100 ml olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC (hetelucht 180 ºC) en vet de ovenschaal in met de olie.
- Doe alle ingrediënten voor de pistachepesto in de keukenmachine en maal ze tot een gladde saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Schaaf de courgettes met een dunschiller in dunne, lange linten. Breng een enkele laag lasagnevellen aan in de ovenschaal. Breng vervolgens een dunne laag ricotta aan, die je met de achterkant van een lepel gladstrijkt. Leg daarop een enkele laag courgettelinten en bestrijk deze met een dunne laag pistachepesto. Herhaal tot de ingrediënten bijna op zijn, maar bewaar wat courgettelinten en ricotta. Breng tussendoor elke laag op smaak met zout en peper. Eindig met stukjes gescheurde mozzarella en een laag pasta. Bestrijk tot slot met de rest van de ricotta, leg de laatste courgettelinten erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne 20-30 minuten in het midden van de oven.
- Vegetarische recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Gezonde recepten
- Makkelijke recepten
- Ovenschotel recepten
- Recepten
- Snelle recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.