Schwarzwalder kirsch fudge

Voor wie gek is op de Schwarzwalder Kirschtorte, maakte ik een fudge variant. Deze Schwarzwalder kirsch fudge is zacht, zoet en supersimpel!

Geen torte, maar een Schwarzwalder kirsch fudge 

Fudge, karamel en toffee lijken allemaal erg op elkaar. Jep, dit kan nogal verwarrend zijn. Fudge is een soort zachte toffee, gemaakt van boter, suiker en condenseerde melk of room. Deze ingrediĆ«nten worden gemixt en verwarmd tot 116 graden. Het is bij de bereiding heel belangrijk dat de suiker niet te snel kristalliseert, anders krijg je namelijk allemaal harde stukjes in je fudge. 

Aangezien de bereiding van fudge soms als lastig wordt ervaren, maakte ik voor jullie een cheat versie zonder suiker! De gecondenseerde melk in combinatie met de kersen en likeur zorgt voor een heleboel zoetigheid, waardoor het geen probleem is om de suiker eruit te laten. En je hebt nu ook geen suikerthermometer handig. Foolproof!

Ik maakte deze fudge in een bakblik van 20 bij 20 centimeter. Heb je die niet in huis? Kijk dan eens naar deze vierkante bakvorm van het merk Masterclass

Coebergh likeur 

In de klassieke Schwarzwalder Kirschtorte spelen chocolade, kersen en slagroom de hoofdrol. Klassiek wordt deze gemaakt met alcoholische kersensap, genaamd Kirsch. In dit recept voeg ik Coebergh likeur toe. Dit is een jenever met de smaak van kersen en rood fruit. Deze likeur is ontzettend lekker in combinatie met de kersen en fudge, en past onwijs goed in het recept voor de Schwarzwalder kirsch fudge. 

Schwarzwalder kirsch fudge

Schwarzwalder kirsch fudge
Totale tijd1 hour 20 minutes

Schwarzwalder kirsch fudge

4.58 van 7 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

60 blokjes
  • 4 el Coebergh likeur
  • 100 g gedroogde kersen (of cranberry’s) grof gehakt
  • 400 g pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk 397 g
  • 50 g boter

Bereidingswijze: 

  • Mix de Coebergh met de kersen (of cranberry’s) en laat 1 uur trekken. Bekleed een browniebakblik van 20 cm met bakpapier.
  • Zet een kleine steelpan met water op en zet hier een hittebestendige kom op die het water net niet raakt. Breng het water aan de kook en breek de chocola in de kom. Voeg de gecondenseerde melk en de boter toe.
  • Smelt de chocola en boter al roerend au bain-marie tot je een gladde massa hebt. Roer de kersen en likeur zorgvuldig door de chocomassa. Schraap het geheel in het beklede brownieblik, strijk glad en laat buiten de koelkast afkoelen.
  • Zet het bakblik daarna in de koelkast en laat nog ten minste enkele uren, of een hele nacht stijf worden. Snijd de fudge in bonbonformaat blokjes (2-3 cm) en bewaar ze in een afsluitbaar bakje in de koelkast.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.