Sandwich met ricotta
Dat ik fan ben van een goede boterham mag inmiddels geen verrassing meer zijn. En vaak is het zo dat de meest eenvoudige sandwiches vaak de allerlekkerste zijn. Deze sandwich met ricotta is klaar in een oogwenk en is echt heerlijk. De combinatie van zoet met het romige van de ricotta doet het geweldig.
Vergeet die saaie boterham met kaas, want dit is sandwich-luxe op z’n best. De ricotta is heerlijk romig en vormt de perfecte basis voor de kruidige, lichtzoete chutney. En dan die druiven! Ze geven een frisse bite en een sappige zoetheid die alles samenbrengt. Dit is geen standaard lunch, dit is een smaakfeestje tussen twee sneetjes brood.
Ricotta met limoen
De ricotta roer ik los met wat limoenrasp. Dit is optioneel maar wel erg lekker en geeft net dat frisse accentje wat deze sandwich met ricotta nodig heeft.
Vervolgens beleg je de ricotta met chutney. Welke chutney je daarvoor gebruikt is afhankelijk van jouw eigen smaak. Je kunt behalve chutney natuurlijk ook een lekkere jam gebruiken of alleen wat honing eroverheen doen.

Speel met smaken!
Wil je nog een extra crunch? Strooi er wat geroosterde noten overheen. Zin in een hartiger accent? Een snufje zeezout of een paar plakjes prosciutto maken het nóg spannender. Dit broodje is de ultieme basis om te spelen met smaken en texturen, maar één ding is zeker: hoe je ‘m ook maakt, het wordt sowieso genieten!

Sandwich met ricotta, chutney en druiven
Benodigdheden
- fijne rasp
- Broodrooster
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 witte boterhammen
- 150 gr ricotta
- 1 limoen
- 100 gr rode druiven zonder pit
- 4 el chutney of jam naar keuze (bijvoorbeeld bramenjam, uienchutney, vijgenjam)
- 2 el extra vierge olijfolie
Bereidingswijze:
- Roer de ricotta los in een kommetje. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de kom. Breng de ricotta op smaak met peper en zout.
- Rooster de boterhammen in een broodrooster. Snijd de druiven doormidden.
- Besmeer de boterhammen met de ricotta. Verdeel daar de jam en druiven erover. Pluk de blaadjes van de munt en verdeel over de boterhammen.
- Breng op smaak met de olijfolie en grof zout naar smaak.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.