Ik houd van eenvoudig en deze sandwich met avocado, ei en bacon is de ultieme vorm van culinaire eenvoud. Heel makkelijk om te maken en toch lekker vullend als lunch. Bovendien zit avocado vol met gezonde vetten; de toevoeging hiervan maakt de sandwich lekker romig.
Een favoriet in het weekend: deze sandwich met avocado, ei en bacon
Sowieso vind ik de combinatie van avocado met het knapperige van bacon een topcombi. Misschien heb je al eerder de sandwich met avocado en zalm geprobeerd. Zo niet, dan zeker nog eens een keer maken!
Voor mij is zaterdag de ideale dag om zo’n lekker broodje te maken. Het is dan weliswaar een vrije dag, maar deze weekenddag is toch ook vaak een drukke: vol boodschappen, sportactiviteiten en andere afspraken. Dan is een voedzame lunch die binnen de kortste keren op tafel staat geen overbodige luxe!

Sandwich met avocado, ei en bacon
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- 2 eieren
- 1 avocado
- 1/2 el limoensap
- 4 plakjes ontbijtspek
- peper en zout
- tomaatjes om te serveren optioneel
Bereidingswijze:
- Rooster de boterhammen in een broodrooster of gril ze in de pan.
- Haal de avocado uit hun schil, verwijder de pit en prak met een vork. Voeg limoensap en peper en zout toe.
- Bak de eieren tot spiegelei (of bak het door als je dat liever hebt) en bak de plakjes ontbijtspek uit in een droge koekenpan.
- Smeer de boterhammen dik in met de geprakte avocado, beleg met het ei en de plakjes ontbijtspek.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.