Pasta-achtige parels
Parelcouscous wordt, net als gewone couscous, gemaakt van grofgemalen durumtarwe. Couscous hóór je eigenlijk te stomen, maar wellen kan ook. Dat kan niet met parelcouscous, die moet je echt even koken. Daarmee doet het meer denken aan pasta dan aan couscous. Het is een beetje plakkerig en chewy, heerlijk in een salade met knapperige groente. Ik breng de salade van parelcouscous op smaak met verse munt, die ik dunne reepjes snijd. Samen met lekkere extra vergine olijfolie en knapperige pistachenoten vormt dit een voedzame salade met een heerlijke mix van texturen. Vergelijkbaar met een ‘gewone’ couscoussalade, minstens zo lekker.
De lekkerste groene groente
Wat groene groente betreft kun je in deze salade gebruiken wat je lekker vindt. Ik ga voor een combinatie van groene asperges, sugarsnaps en tuinerwten, maar een combinatie van andere groente kan ook. Buiten het seizoen kun je kiezen voor groente uit de vriezer. Die worden vlak na het oogsten ingevroren en zijn daardoor hartstikke vers. In deze salade van parelcouscous zou je daar ook prima voor kunnen kiezen. Zeker tuinerwten, of doperwten, zijn uit de vriezer bijna net zo lekker als vers. Ook wat kruiden betreft kun je variëren. Niet zo’n fan van munt? Bladpeterselie, koriander of basilicum zijn ook goede opties. Als je geen pistachenoten in huis hebt, zou je ook amandelen of hazelnoten kunnen gebruiken. Mogelijkheden genoeg!

Salade van parelcouscous en groene groenten
Ingrediënten
- 150 g parelcouscous
- 350 g groene asperges in stukjes
- 250 g sugarsnaps
- 150 g verse erwtjes
- sap en rasp van 1 citroen
- zout en zwarte peper
- 1/2 bosje munt blad in dunne reepjes
- 2 el extra vergine olijfolie
- 50 g gepelde pistachenoten grof gehakt
Bereidingswijze:
- Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng een pan water aan de kook en voeg de asperges, sugarsnaps en erwtjes toe. Kook de groenten 3 minuten, giet af in een vergiet en spoel even af onder de koude kraan zodat ze niet verder garen. Laat uitlekken.
- Doe de couscous in een grote kom en roer de citroenrasp, zout en peper er even goed doorheen. Schep nu de groenten en munt erdoor. Druppel de olijfolie en het citroensap erover en meng nog even.
- Schep de couscoussalade op een mooie schaal, bestrooi met de pistachenootjes en serveer. Lekker lauwwarm of koud.
- Tip: Maak er een hoofdgerecht voor 4 personen van door er plakken gebakken halloumi aan toe te voegen.
- Vegetarische recepten
- Bijgerechten
- Budget recepten
- Couscous recepten
- Dieetsoorten
- Groente recepten
- Marokkaanse recepten
- Recepten
- Salade recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
